Paneque retreu a CiU i a l’alcalde Puigdemont que “venguin fum” en matèria d’habitatge

La candidata socialista fa una visita amb la premsa a la zona més degradada de la Font de la Pólvora i al bloc d’habitatge protegit de Mas Ramada per denunciar la desatenció de l’Ajuntament

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, retreu CiU que “vengui fum” en matèria d’habitatge en comptes d’aplicar polítiques efectives adaptades a la realitat social de Girona; i lamenta que l’equip de govern vulgui capitalitzar la moció impulsada per l’oposició municipal i diverses entitats que autoritza l’Ajuntament a multar els bancs que mantinguin pisos buits a la ciutat. Paneque ha fet aquestes manifestacions aprofitant una visita amb la premsa gironina al sector més degradat del barri de la Font de la Pólvora, a peu d’un edifici propietat d’Adigsa (l’organisme de la Generalitat que gestiona l’habitatge protegit), al carrer Acàcia, que no reuneix les condicions mínimes d’habitabilitat malgrat que hi viuen quatre famílies, algunes d’elles en règim de propietat.

“Hem de concloure que CiU no ha fet res davant d’un problema greu que requereix una solució urgent i que com a resposta ha rebut l’absència de l’alcalde Puigdemont. Si la generalitat no fa res en un bloc que necessita una atenció especial i urgent, l’Ajuntament de Girona ha de requerir que s’hi actuï en defensa dels seus ciutadans. Però això tampoc no s’ha fet”, ha comentat Paneque, que ha volgut recordar que en els quatre anys de govern de CiU l’Ajuntament de Girona no ha impulsat ni una sola promoció d’habitatge protegit a la ciutat. La situació de l’edifici del carrer Acàcia s’ha agreujat de manera molt accelerada des de la jubilació del mediador d’Adigsa. La Generalitat no va cobrir la seva baixa i l’edifici, que no té subministrament d’electricitat i aigua, ha perdut les condicions de dignitat que tenia per desatenció d’Adigsa, pels saquejos indiscriminats de cablejat i material de tot tipus i per la falta de manteniment. “Aplicar sancions no solucionarà el problema i només es pot interpretar com una operació destinada a vendre una imatge que no és real”, ha lamentat Paneque.

“La moció que ara el regidor Berloso difon com un èxit no tenia un objectiu sancionador sinó que volia obtenir la gestió de pisos buits. No és honest voler capitalitzar-ne l’èxit i obviar el reconeixement d’entitats com Càritas, la Fundació SER.GI o les plataformes d’afectats per les hipoteques, que també han tingut un paper rellevant en la moció”, desaprova Paneque.

La situació dels pisos del carrer Acàcia no és un cas aïllat a la ciutat de Girona. Es donen casos similars al Mas Ramada i a Santa Eugènia. En el cas del Mas Ramada, els veïns ocupen un bloc de protecció social amb l’entorn per acabar, net per la part de la façana però absolutament deixat, amb un fossar de més de 35 metres al peu de l’edifici a la part del darrera, i l’enllumenat de les zones comuns espatllat. A la zona de la frontissa de Santa Eugènia la falta de seguretat alarma els veïns, que han fet arribar diverses queixes a l’Ajuntament a causa e l’espoli de material i les batusses que han generat una notable sensació d’inseguretat a la zona. L’Ajuntament tampoc no hi ha donat resposta.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: