Premis literaris Sant Narcís

Premis Literaris de Sant Narcís, el 12è de Narrativa i el 1r de Poesia

Avui a mig matí he comprat el llibre Amb fils d’oblit de Maria-Mercè Marçal de l’editorial Sabina, on la meva mirada hi ha trobat una reivindicació de la unió física i psíquica que significa l’amor entre persones. “T’estimo perquè sí. Perquè el cos m’ho demana”; “És perquè et sé germana que puc dir-te estrangera”; “Dolor de ser i no ser tu: desig”; “Jo sóc l’altra. Tu ets jo mateixa”; “i t’abraço com si jo fos tu / que m’abraces com si fossis jo”. De Marçal n’admiro el coratge, que la portà a escriure molt aviat l’amor carnal entre dones, i l’amor a les paraules, que li han comportat un reconeixement públic de ser una de les poetes més estimades de Catalunya.
 
Això no obstant, l’impuls que he tingut avui de llegir-la m’ha vingut de l’acte Premis Literaris de Sant Narcís, el 12è de Narrativa i el 1r de Poesia.
Premis literaris Sant Narcís
Premis literaris Sant Narcís
 
Aquest esdeveniment de ciutat celebrat al teatre municipal del barri és organitzat pel Club de Lectura de l’Associació de Veïns de Sant Narcís i Lluís Gil n’és el motor i l’ànima. El diumenge 4 de juny Josep Miquel Rubio guanyà el de Poesia i Laia Prats el de Narrativa. Després s’homenatjà Marçal amb una conferència de Lluïsa Julià que ha escrit una biografia de la poetessa; i, seguidament, Cristina Cervià (amb l’acompanyament excel·lent de Quim Solà al piano) escollir alguns dels seus poemes per recitar-los. L’acte tingué una petjada femenina i plena d’amor a la cultura. Em recordà, per tant, Marçal. Aquest amor a l’altre, que també construeix barri, penso que és allò que fa Lluís Gil a Sant Narcís des de fa una colla d’anys a partir de la cultura.

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: