Ple pressupostos 2017

Pressupost 2017 (Primera part)

Girona, com a ciutat, és de tots els gironins i gironines sense exclusions i, per això, hem apostat per la igualtat d’oportunitats i el suport al conjunt dels seus barris.

L’acord de pressupostos, que es presentaran el proper dilluns al ple, és un compromís ferm del govern de la ciutat amb incentivar la creació d’ocupació des de l’Ajuntament, amb la recerca d’habitatge de lloguer social per combatre la xacra que hi hagi famílies o persones sense sostre, amb assegurar el combat contra les mancances bàsiques i la pobresa energètica, amb el desenvolupament del Pla Local de Joventut aprovat sense ni un vot en contra, amb projectes concrets que millorin els espais públics dels barris i amb una aposta decidida per agents municipals de l’àrea de Drets Socials i Seguretat que treballin a peu de carrer.

Ple pressupostos 2017
Ple pressupostos 2017

A la regidoria de Drets Socials, garantir les prestacions a alimentació infantil i augmentar un 6% de les prestacions per Drets fonamentals i contra les mancances bàsiques; 30.000 euros per crear l’Oficina d’Eficiència Energètica per assessorar en consums més raonables i econòmics i 70.000 euros per combatre la pobresa d’aigua, gas i llum; ampliar els serveis amb una nova partida destinada exclusivament a l’Oficina Municipal d’Habitatge per censar els pisos buits a Girona de grans tenidors i entitats bancàries i utilitzar tots els mecanismes per requerir-ne el lloguer social; i un augment de 75.000 euros per activitats i dinamització d’espais públics i socials de barri pensats i fets des dels barris.

Hi ha una idea global en els diferents projectes que es presentaran aquest any 2017, entre els quals destaquen la creació de l’Oficina d’Eficiència Energètica, la regularització institucional de les ocupacions per raons d’exclusió i no conflictives per mitjà del Protocol d’Ocupacions; el Pla Local d’Habitatge i la creació d’una unitat específica per mobilitzar pis buit d’entitats bancàries i grans tenidors; la creació del cos d’Educadors de Carrer per dinamitzar els espais públics i potenciar la bona convivència; l’obertura d’un nou espai jove al barri de Santa Eugènia i Can Gibert i l’espai social al Jordi de Sant Jordi; la presentació del Pla de Ciutadania per millorar polítiques d’integració activa; i programes pioners pel tractament transversal del problema del sensellarisme. A Ocupació, el pressupost en recursos pròpiament municipals destinats a la creació d’Ocupació amb el Girona Actua s’incrementa en un 20%, 100.000 euros.

A Joventut, s’acaba d’aprovar el Pla Local que ha estat decidit i fet des de la participació dels joves de la ciutat i que aquest curs s’ha de desenvolupar des de les diferents àrees de l’Ajuntament conjuntament amb els agents de la ciutat i els seus joves. En aquesta àrea, es dota una partida nova per crear un esdeveniment anual i periòdic entre Ajuntament i Universitats. Aquest acte, que tindrà una durada d’una setmana, ha de tenir un cost aproximat de 100.000 euros, amb el propòsit de portar les veus més rellevants de l’àmbit internacional a la ciutat en un nou esdeveniment de conferències i diàlegs sobre ciutat, universitat, cultura i coneixement a dins del projecte Girona, ciutat universitària.

A Seguretat, hi ha un projecte decidit a favor de la Policia Municipal de proximitat amb tres agents nous que estaran en servei a partir de juliol com a policies de barri. A més, es destinen 50.000 euros a un nou programa de videovigilància, en punts estratègics per disminuir fets delictius i augmentar l’eficàcia en el combat contra delictes i robatoris. I a la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial se la dota de nous serveis com el lideratge en la comissió del nomenclàtor de manera participativa i el desenvolupament del Mapa social i econòmic per tenir un panorama clar de les oportunitats i punts a millorar a Girona.

 

Us deixo el link de dos articles relacionats amb aquesta entrada:

El PSC diu que el pressupost servirà per a la creació de treball i el respecte als drets.

Paneque subratlla la vessant social del pressupost 2017.


Publicado

en

por

Etiquetas: