Rosina Lajo, primera diputada a Comarques Gironines, tancarà la llista del PSC de Girona

Lajo va ser diputada a les primeres eleccions constituents i va ser directora de l’Institut Jaume Vicens Vives dels anys 1993 a 1996

Sílvia Paneque i Rosina Lajo
Sílvia Paneque i Rosina Lajo

Sílvia Paneque, alcaldable socialista ha anunciat que Rosina Lajo, la primera dona diputada a comarques gironines en les eleccions constituents de 1977, tancarà la llista municipal del PSC de Girona. La candidata socialista ha valorat molt positivament que Rosina Lajo es sumi a una candidatura que “és l’única alternativa a Marta Madrenas i que té tots els elements per guanyar el proper 26 de maig”.

Lajo va ingressar al partit socialista l’any 1974 i era membre de l’executiva de l’agrupació de Girona. Va anar en segon lloc a la llista del PSC per la circumscripció de Girona a les eleccions generals de l’any 1977 però al juliol de 1978 va dimitir i va ocupar el seu lloc al Congrés Lluís Sacrest. Després d’això va continuar amb la seva tasca docent a la ciutat de Girona. Lajo, que és llicenciada de Filosofia i Lletres per la Universitat de Valladolid, també va ser directora de l’Institut Jaume Vicens Vives de l’any 1993 a l’any 1996, any en que es va jubilar.

Sílvia Paneque ha volgut agrair a Rosina Lajo la seva incorporació a la llista i la confiança en el projecte “la Rosina forma part de la història democràtica d’aquest país i va tenir responsabilitats en uns moments en que calien consensos amplis i acords de futur. Només puc agrair-li la confiança que ha dipositat en el nostre projecte i en els socialistes de Girona”.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: