Sílvia Paneque diu que l’Ajuntament ha de tenir un paper de lideratge per superar la crisi econòmica i proposa la creació de riquesa per aprovar pressupostos

El PSC també demana estar present a una taula de govern que es reuneixi periòdicament per fer el seguiment pel que fa a la consecució dels objectius fixats

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha afirmat avui que el canvi principal que necessita l’Ajuntament és “deixar d’anar a reacció dels problemes i assumir un lideratge clar d’empenta de la ciutat, això és enfortir el sector públic amb un paper actiu enlloc de passiu”, sobretot en aquests moments “en què cal sortir de la crisi causada per la pandèmia i de la desorientació dels darrers  anys”. Per això, Girona ha de ser un agent actiu de creació de riquesa i d’eliminació de pobresa. Per fer-ho possible és imprescindible un canvi de punt de vista, però també un pla amb coneixement expert i després participat, col·laboració público-privada activa i fixar objectius pragmàtics controlables.  Paneque ha explicat una de les condicions per a l’acord serà “la creació d’una taula de govern amb presència del PSC, que es reuneixi periòdicament per participar de manera activa en els objectius fixats”. “A més, també demanem una taula d’experts que avaluï la consecució dels objectius pràctics, els que afecten a la ciutadania, com un exercici de demanar-nos tots plegats la màxima eficàcia i el control que el treball polític també exigeix”, ha afegit.

Pel que fa a proposta socialista, Sílvia Paneque ha assenyalat tres eixos principals necessaris: “que Girona faci un pas endavant com a ciutat europea amb una transformació del model econòmic per diversificar i ser més robustos davant possibles crisis; apostar per l’equilibri energètic, la sostenibilitat econòmica i el retorn de la naturalesa a la ciutat; i reduir la inseguretat amb un pla de xoc ambiciós”.

En el primer eix, el PSC proposa la creació de riquesa, mitjançant la presentació d’un projecte ambiciós de captació de fons Next Generation destinat a l’expansió de la xarxa 5-G a Girona, per donar un salt en la digitalització de les empreses, així com crear una estructura público-privada potent per a la gestió de les APEUS. A la vegada, proposa actuar contra la pobresa actuant en de manera transversal en els espais que ho necessiten (habitatge, ocupació, neteja i manteniment de l’espai públic). Aquí la proposta passa sobretot per la recuperació de Font de la Pólvora mitjançant un programa de sectorització i blindatge a les comunitats de veïns, amb un programa d’atenció social i regularització de comptadors de llum; i també per un programa de renovació de barris amb actuacions allà a on hi hagi el parc d’habitatges més deteriorat per tal de millorar l’habitabilitat, la seguretat dels edificis i l’eficiència energètica.

En el segon eix, les propostes passen per un paquet de mesures eco i per incorporar les infraestructures verdes al centre de Girona, aconseguint espai públic d’alta qualitat. El PSC plantejant una reforma de Plaça Catalunya i el carrer del Carme, començar a construir un centre de la ciutat més gran centrat en els vianants i fer un replantejament de la mobilitat a la ciutat.   

Per últim el PSC proposa combatre la inseguretat a la ciutat amb un pla de xoc ambiciós amb l’increment net de 10 places de policia i el compromís de continuar aquest creixement anual fins arribar al rati recomanat per Girona (170 policies); la segona comissaria a la zona oest (Santa Eugènia de Ter, Can Gibert i Sant Narcís) i iniciar la creació del cos d’educadors de carrer amb 5 places inicials i un creixement anual fins arribar a tots els barris. L’objectiu dels socialistes és acabar amb la inseguretat a Girona.

Roda de premsa del grup socialista. D’esquerra a dreta, Joan Antoni Balbín, Bea Esporrín, Sílvia Paneque, Quim Ruhí i Jordi Calvet. Mònica Ferrer no hi va poder assistir.

Etiquetas: