Sílvia Paneque: més de 3.000 famílies tindran dret a un IBI reduït l’any vinent

El PSC de Girona ha donat a conèixer avui que a l’acord d’Ordenances fiscals s’hi inclou la reducció de l’IBI fins a un 90% a famílies vulnerables i pensionistes no contributius per jubilació o invalidesa

Les aportacions del PSC de Girona a les Ordenances fiscals d’aquest pròxim any, aprovades en el Plenari municipal del passat 26 d’octubre, permetran que 3.000 famílies a Girona amb càrregues hipotecàries, es puguin beneficiar d’una línia de subvencions per bonificar l’IBI fins a un 90%. Els beneficiaris són els perceptors de pensions no contributives per jubilació o invalidesa i els ciutadans que no tenen ni treball ni atur, és a dir, les persones que tenen Renda Garantida de Ciutadania o l’haurien de tenir segons criteris objectius. Això és conseqüència que la Generalitat no ha tramitat encara totes les situacions ciutadanes que han de ser admeses com a beneficiàries d’aquesta prestació social.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, s’ha mostrat confiada que “aquest tipus de decisions contribueixen a tenir una ciutat més justa socialment, no només per la protecció directa a pensionistes, aturats o persones en situació de vulnerabilitat, sinó també per ser un suport per a unitats familiars molt més àmplies, que estan afectades per situacions molt complicades, perquè tenen un familiar a l’atur o jubilat o persona en situació d’invalidesa amb pensió no contributiva”. La portaveu considera que és imprescindible que el conjunt de la ciutadania de Girona conegui que té el dret a demanar aquesta prestació social, ja que la gran majoria de gent de Girona pot tenir motius per informar-se’n i utilitzar-la en cas necessari.

El dijous 22 de novembre, Sílvia Paneque entrà aquesta al·legació a les Ordenances Fiscals, que serà aprovada amb completa seguretat en el pròxim plenari d’aprovació definitiva d’ordenances. Aquesta condició va ser imprescindible a l’acord d’aprovació d’Ordenances fiscals a què varen arribar els grups del PSC i CiU. La via més ràpida i eficaç per introduir aquesta novetat, que el grup socialista ha fet conèixer avui per mitjà de comunicat de premsa, va ser la d’incloure-la com a al·legació al Plenari d’aprovació definitiva de les Ordenances fiscals. Les regidores Sílvia Paneque i Maria Àngels Planas, del PSC i de CiU, varen convenir a signar un document d’acceptació d’ambdues parts d’introduir la progressivitat a l’impost de l’IBI per crear aquesta línia de subvencions.

La regidora Sílvia Paneque ha volgut deixar clar que “malgrat que és evident que a vegades hom podria pensar que es fa difícil acordar qüestions entre grups amb discursos completament i absolutament diferents, i tindria raó; el cert és que hi ha un imperatiu municipal que em determina que Girona i la gent de Girona és i ha de ser la prioritat de qui tenim la sort i el deure de ser al consistori”. Paneque és conscient que queda molt per fer per tenir una ciutat justa socialment en majúscules, fet que considera que és la garantia més gran per tenir una perspectiva de futur i de progrés sòlida per al conjunt de la ciutat sense excepcions. Però també admet que “l’aportació introduïda a les Ordenances fiscals de l’any vinent és un salt qualitat notable d’una gran afectació en positiu a una majoria de gironins”.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: