Bea Esporrín. Foto: Cristina López

Sílvia Paneque presenta Bea Esporrín com a número 2 de la candidatura del PSC a Girona

Bea Esporrín és project manager de Mamarbachi International Busines i ha estat consultora de negocis internacional amb residència a la Xina durant més de set anys, entre el 2008 i el 2016. Diplomada en Ciències Empresarials i graduada en Comerç Internacional, a l’actualitat també està cursant el màster de Gestió de Patrimoni Cultural i Museologia a la Universitat de Barcelona

Sílvia Paneque ha presentat Bea Esporrín com a número 2 de la llista del PSC de Girona. A l’actualitat és project manager de Mamarbachi International Business i ha estat consultora de negocis internacional amb residència a la Xina durant més de set anys, entre el 2008 i el 2016. Diplomada en Ciències Empresarials i graduada en Comerç Internacional, a l’actualitat també està cursant el màster de Gestió de Patrimoni Cultural i Museologia a la Universitat de Barcelona. Els últims anys ha estat vocal de la Plataforma Salvem la Devesa. Esporrín té trenta-tres anys, està casada i és nascuda a Girona. Ha viscut fins als 11 anys al barri de Montjuïc, és filla del pediatra Carlos Esporrín i la professora Bárbara Palacios i, a l’actualitat, la família viu a la Devesa.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha destacat que “Girona rebrà bé un perfil professional d’àmplia expertesa capaç de saber els punts més forts de la ciutat per explicar-la com un node cultural, central i capital a Catalunya”. La portaveu socialista ha valorat, a més, que “Esporrín contribuirà des del coneixement a recuperar el centre de la ciutat per la ciutat. Si tenim les millors oportunitats com a gironins, també podrem oferir al millor de nosaltres més enllà de la ciutat. En tot això, la protecció, preservació i autentificació del patrimoni cultural i material de Girona és importantíssima”. Els socialistes de Girona han presentat aquestes últimes setmanes la proposta urbanística d’eixamplar el centre de vianants per connectar zones comercials. “Una ciutat més gran necessita un centre més gran”, ha dit Paneque.

Bea Esporrín. Foto: Cristina López
Bea Esporrín. Foto: Cristina López

“Vull agrair a la Sílvia i al PSC la confiança d’integrar-me a la que ara ja és la nostra llista a Girona. És per a mi un plaer i un honor poder formar part de la candidatura guanyadora del PSC amb l’objectiu de recuperar la Girona de tothom i per a tothom”, ha dit Esporrín. La número dos ha manifestat una profunda il·lusió per canviar Girona i convertir-la en una “ciutat més sostenible, més cultural i més global”. Ha especificat que “la meva voluntat de servei a Girona té tres eixos: millorar espais públics, en especial, la Devesa; l’apertura de Girona al món; i la posta en valor del patrimoni material i immaterial de la ciutat més enllà de la ciutat”. Ha recordat que, en el passat, “Girona ha estat sovint una ciutat pionera, per exemple va ser la primera a tenir enllumenat públic el 1886, i ha considerat que continuem tenint aquell esperit que ens pot impulsar com a ciutat moderna, innovadora i de progrés”.

Esporrín ha volgut dedicar un capítol a la Devesa durant la seva presentació. Ha definit la Devesa com “la catedral vegetal de la ciutat i el parc urbà més gran de Catalunya”. Ha considerat que ha estat un greu error que, avui, “continuï essent un calaix de sastre amb usos que cal revisar”. Per a la socialista, hi ha un consens general entre els gironins i gironines que “la Devesa, bé d’interès cultural des del 1943, sigui un espai pel gaudi de la ciutadania que els gironins es facin seu més enllà de les Fires de Sant Narcís”. Esporrín ha conclòs que “Girona té suficients punts forts, prou nous reptes com per tenir una ciutat més forta, capaç de generar oportunitats i convertir-se en un lloc millor per al conjunt de famílies i classes treballadores”.

Sílvia Paneque s’ha mostrat profundament satisfeta d’haver aconseguit incorporar una persona jove i molt capaç a la llista dels socialistes gironins, amb expertesa tan teòrica com acadèmica. Ha recordat que “la Girona que Quim Nadal va transformar de grisa a la dels colors es va fer amb un projecte col·lectiu que pensava la ciutat com un tot” i que, en el moment actual de partidismes i radicalismes, “és necessari recuperar els consensos que fan possible endegar grans projectes de futur amb l’energia de tots i totes sense excepcions”. Fins a data d’avui, Paneque ja ha anunciat Bea Esporrín, Mònica Ferrer, Quim Ruhí i Joan Antoni Balbín com els cinc primers números de la candidatura socialista. “Els noms que hem presentat tenen coneixements específics, venen d’àmbits diferents, tenen il·lusió per Girona i signifiquen una renovació veritable a la política a la ciutat”.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: