Sílvia Paneque sobre la polèmica decisió del govern de Marta Madrenas de tancar tres places als propietaris de gossos: “Els gossos no són el problema, el problema és el govern”

El grup municipal socialista considera que el govern hauria d’haver assegurat places netes i haver donat una alternativa per a propietaris de gossos abans de prohibir i tancar places als propietaris de gossos

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, considera que “si bé és cert que hi ha una problemàtica real de gossos als parcs de la ciutat de Girona, s’hauria d’haver garantit d’entrada la neteja i haver fet una proposta consensuada que oferís alternatives als propietaris de gossos, més quan diferents associacions de veïns havien presentat alternatives d’espais que no generarien molèsties i permetrien als propietaris de gossos tenir alternatives”, ha dit Paneque. La portaveu socialista considera que “el govern ha entrat en campanya electoral aquestes últimes setmanes, cosa que explica tot de declaracions altisonants, que tenen molt més de propaganda que d’efecte real a la vida dels gironins i gironines”. L’últim exemple ha estat assenyalar tres places, dues al barri de Sant Narcís i una a la Devesa, on el govern de Marta Madrenas ara prohibeix l’entrada de persones amb gossos encara que estiguin lligats.

“La solució arriba tard i malament”, ha comentat el regidor socialista Quim Rodríguez. El grup socialista considera que, en la situació de deixadesa que ens trobàvem per a fer respectar el civisme a tothom qui té gos i en la situació de deixadesa absoluta de neteja diària de la ciutat, “el govern de Marta Madrenas ara tira pel dret i prohibeix espais públics a gironins que tenen gos per fer-nos creure que amb això ja arreglarem un problema, que el que requereix és atenció diària, campanyes de conscienciació i prestar un servei adequat per part de l’Ajuntament”, ha conclòs Quim Rodriguez.

Girona ha tingut un llarg període d’abandó a les diferents àrees de l’Ajuntament, perquè hi ha hagut un govern que el seu principal interès no ha estat que els serveis municipals funcionessin bé. “Ara pagaran justos per pecadors. No s’ha fet res per evitar el deteriorament de diferents espais públics. Ni neteja diària, que convidi a tothom a mantenir un parc en condicions bones. Ni vigilància quotidiana per fer respectar els drets de tothom. Ni diàleg per conscienciar propietaris dels deures de tenir un animal en una ciutat. Arribats a aquesta situació. Tres cartells i tres ordres de prohibicions”, ha dit Paneque.

El grup socialista recorda que les ordenances municipals de CiU, que varen ser notícia a tot Catalunya, per prohibir coses com estendre al balcó o fer-se petons en públic, no varen servir per a altra cosa que per ser notícia uns dies a tot arreu. “Si hi hagués un equip de govern preocupat amb el dia a dia, no caldria prendre mesures d’aquest tipus. L’Ajuntament de Girona ha de recuperar el tarannà d’una alcaldia de proximitat, que tingui tot el dia la ciutat el cap. Si el govern fos al carrer cada dia de l’any, ara a un barri i ara a un altre, no caldria prendre mesures de prohibició més efectistes que reals”, ha assenyalat Quim Rodríguez.

Els socialistes de Girona consideren que amb aquesta nova mesura hi ha un segon problema greu dels governs de Marta Madrenas. “La recerca de consensos i de diàleg s’ha substituït per decisions unilaterals, que no compten mai amb l’exercici democràtic de ser debatudes al plenari. No seria molt millor fer una planificació ben feta de zones a tota la ciutat i debatre-ho amb profunditat amb el conjunt de veïns i al plenari?”, es pregunta Paneque. El grup socialista adverteix que és un error que el govern d’un Ajuntament governi a cop dur de prohibició. Primer ho va fer volent tancar terrasses al Barri Vell, on es reunissin més de dues persones. Avui els problemes continuen essent els mateixos. Ara ho fa amb la qüestió dels gossos. “A sobre el paper tot és molt fàcil. Però Girona necessita un govern que tingui com a prioritat Girona. Tant en les qüestions grans com en les petites del dia a dia”, lamenta Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: