Sílvia Paneque vol potenciar la coordinació entre cossos de seguretat

Els socialistes volen augmentar els efectius i reforçar unitats especialitzades de MMEE i crear la Direcció General de la Policia Local per a la coordinació i col·laboració entre cossos

El PSC de les Comarques Gironines vol potenciar la coordinació entre cossos de seguretat per prevenir i millorar la resposta enfront els fets delictius. Els socialistes aposten per un espai que permeti la coordinació, i que sigui punt de col·laboració, dels diferents cossos de seguretat de Catalunya. “La seguretat és una política social fonamental de garantia de drets per a tots i totes; i comprèn la tranquil·litat de poder gaudir de tots els àmbits del benestar” ha explicat la candidata socialista, Sílvia Paneque.

“La seguretat és un Servei Públic i això exigeix prevenir. Enfront del model de control i de distància, cal un model de servei públic pro-actiu per tranquil·litat de les persones, els béns i els espais públics” ha explicat Paneque. En aquest aspecte Paneque ha fet un seguit de propostes per vetllar per aquesta tranquil·litat “cal aportar calma a l’espai públic, i és imprescindible ser inflexibles i multar l’incivisme, modificar el Codi Penal per actuar abans sobre la multireincidència i crear i aplicar protocols d’actuació clars contra ocupacions delinqüencials o problemàtiques”.          

Altres de les propostes dels socialistes gironins en l’àmbit de la seguretat comprenen la creació de la Direcció General de la Policia Local; el reconeixement dels cossos policials de Catalunya dins de les estructures de la lluita antiterrorista a Europa, incorporar els cossos de Vigilants Municipals a les policies de Catalunya o la professionalització de Protecció Civil comptant amb voluntaris.

El PSC també proposa obrir places de bombers i mossos per augmentar efectius, també descentralitzar l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Finalment els socialistes han remarcat la importància de reforçar els serveis especialitzats d’atenció a les víctimes (delictes, catàstrofes, terrorisme); la policia digital, per combatre delictes com els d’odi o de pederàstia i detecció de Fake News; i el servei violència masclista i delictes d’oci.

Sílvia Paneque

Etiquetas: