Sobre el Bloom

Amb l’acord tàcit dels partits associats al Govern de la Generalitat, sembla que CiU disposa del suport d’ERC per intentar tancar la carpeta administrativa del nyap del “BLOOM”. Però no serà pas possible, perquè estem davant l’escàndol més ruïnós d’un govern a Girona. El “BLOOM”, al final, va ser pensat per ERC, presentat per CiU i gestionat per Marta Madrenas. El “BLOOM” ha significat el malbaratament de més de 2 Milions d’€ a la ciutat de Girona.   

N’havia parlat en d’altres escrits i havia preguntat al Plenari de Girona, on la reacció de la regidora responsable va estar fora de lloc. El nostre grup municipal, però, no es va arronsar. Ni ho farà ara tampoc. La informació que fins al moment hem pogut conèixer a la premsa trasllada dades precises de la magnitud del desastre de gestió de Marta Madrenas. 

Ara hem pogut saber que, entre els mesos que anaven de finals d’any del 2012 i inici del 2013, era absolutament clar que el BLOOM estava en fallida. Es va tancar l’any amb un dèficit d’una gravetat extraordinària. Si bé ja es reconeixia aleshores que hi havia 3.000€ de pèrdues, s’amagava que ni s’estava amortitzant equips, ni hi havia reinversió, ni es podia afrontar cap despesa estructural ni de funcionament. 

Aleshores, Marta Madrenas va prendre una única decisió que va ser invertir 40.000€ més a favor del centre BLOOM. Però, en canvi, no va fer res més. Ni va substituir el personal que CiU havia escollit per portar el BLOOM; ni va encomanar noves línies de recerca de possibles clients; ni es va preocupar del dia a dia d’una idea que hauria pogut atraure talent i generar negoci, si s’haguessin fet les coses bé.

Puigdemont-Bloom-3d-girona-udg. Diari de Girona
Puigdemont-Bloom-3d-girona-udg. Diari de Girona

L’informe 2018022130 de 30 de juliol de 2018, que emet la regidora responsable, fa evident que s’ha fet des de la culpa quan es llegeix el redactat. No podia ser d’altra manera. El que sorprèn és que davant de tantes proves de feina mal feta, Marta Madrenas no assumeixi la responsabilitat d’una vegada i faci autocrítica.

Defensar que això s’ha fet bé no té sentit. Tots cometem errors i jo, la primera. Això no obstant, en el cas del BLOOM hi ha hagut errors, que s’han repetit setmana a setmana, durant dos mandats. És inadmissible que això hagi propiciat que diners per projectes públics innovadors hagin acabat a butxaques d’individus per una mala gestió política, que no ha comportat cap resultat, ni un, a favor de Girona. 

Tenim un concepte antic, partidista i clientelar de gestionar idees, que ha comportat el desastre del BLOOM. És l’hora de fer les coses de manera diferent.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: