Comunicat del Grup Socialista a l’Ajuntament de Girona

Arran de les acusacions creuades greus que s’han produït avui (8 abril 2022) en el ple extraordinari de l’Ajuntament de Girona, a l’entorn de la restitució del grup municipal de Ciutadans, el PSC vol expressar les consideracions següents:

  1. L’Ajuntament de Girona és la casa de tots i totes i tant el seu prestigi com el seu valor institucional depenen en gran part de l’actitud i el sentit de la responsabilitat dels regidors i regidores que en formen part. L’actitud, el sentit de la responsabilitat i el capteniment en una sessió plenària han d’estar sempre a l’alçada de tot el que representa exercir un càrrec d’elecció democràtica i del sentit de la representació de tots els ciutadans i ciutadanes.
  • Hi ha hagut acusacions molt greus d’utilització partidista de la institució per part del govern i, per tant, és bo per a tothom que s’aclareixin tots els dubtes. Els acords de Junts i ERC amb Ciutadans han comportat que aquestes acusacions avui s’hagin tornat a escoltar al Plenari i, per tant, és necessari aclarir qualsevol dubte sobre aquesta qüestió i, si cal, assumir les responsabilitats que pertoquin.
  • La Institució municipal ha estat utilitzada durant els últims anys com a part dels projectes polítics del govern de la ciutat sense tenir present ni la diversitat de pensament dels ciutadans i ciutadanes de Girona ni la pluralitat dels partits representats al plenari. Aquesta utilització s’ha produït a l’empara de majories que han estat variables i legítimes, però en cap cas representatives de la globalitat.
  • Recuperar el pensament institucional, en tant que l’Ajuntament sigui la casa de tot el conjunt de la ciutadania és un imperatiu, perquè en els últims anys hi ha qui ha pogut pensar que era vàlid utilitzar-lo amb segell de partit o causa política quan, en realitat, és una institució del conjunt de forces polítiques democràtiques.
Regidors del grup socialista: d’esquerra a dreta Jordi Calvet, Joan Antoni Balbín, Quim Ruhí, Mònica Ferrer, Bea Esporrín i Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: