El govern de Junts i ERC no ha fet res per a la supressió del vial de les hortes de Santa Eugènia

A data d’avui no consta que s’hagi tramitat cap modificació ni del Pla territorial parcial de comarques gironines ni del Pla director del sistema urbà de Girona diu la Generalitat

El PSC considera que amb la gratuïtat de l’AP-7, les reformes necessàries l’avinguda de Sant Narcís, el carrer del riu Güell i carrer Barcelona han fet que el vial de les hores de Santa Eugènia no sigui necessari i que, per tant, es modifiqui el Pla territorial parcial de comarques gironines i el Pla director del sistema urbà de Girona per suprimir-la. El 31 de juliol del 2018, es va presentar una moció sobre aquest tema i va ser aprovada per unanimitat per a tots els grups del consistori. Això no obstant, el govern de Junts i ERC de Girona no han fet cap tràmit per tal que el vial sigui suprimit dels diferents planejaments on en el passat havia estat incorporat.

El 21 de maig del 2021, la diputada al Parlament del PSC, Sílvia Paneque, conscient que el govern de Junts i d’ERC de l’Ajuntament de Girona havien anunciat la seva voluntat de retirar el vial dels planejaments on havia estat incorporat, va preguntar al govern de la Generalitat sobre l’eliminació del vial de les Hortes de Santa Eugènia. La pregunta argumentava que “el vial està previst per connectar la zona de Domeny i la sortida oest de l’AP-7 amb Santa Eugènia i Salt. Això no obstant, hi ha hagut dues mocions aprovades al Ple de Girona, els anys 2011 i 2018, contràries a aquest vial. A més, el 12 d’abril del 2011, el Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar el Pla especial de Protecció de les Hortes de Santa Eugènia, que està pendent de la seva aprovació definitiva a l’espera de l’esmentada modificació sobre el vial”. La sorpresa, però, ha estat la resposta de la conselleria de Jordi Puigneró d’infraestructures.

“El vial en qüestió forma part d’una traça estructurant de majors dimensions prevista pel Pla territorial parcial de comarques gironines i pel Pla director del sistema urbà de Girona, i que remet als plantejaments generals urbanístics per establir-ne la seva concreció. A data d’avui, no consta que s’hagi tramitat cap modificació ni del Pla territorial parcial de comarques gironines ni del Pla director del sistema urbà de Girona, amb relació a aquesta traça estructurant de la qual una part correspondria al tram previst a l’àmbit de les Hortes de Santa Eugènia”. 10 anys més tard d’aprovar la primera moció sobre l’anul·lació del vial, els governs d’ERC i de Junts de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona no han fet cap tràmit encara per fer efectiu el canvi.

“Aquest és un tema que ha preocupat molt els últims 10 anys al teixit associatiu del barri i al conjunt de la ciutadania. A més, els canvis de les infraestructures urbanes han fet evident que és possible prescindir-ne i, per tant, que en aquest cas és raonable que no hi sigui i protegir les hortes de Santa Eugènia”, ha explicat Sílvia Paneque. El PSC demana que els partits de Junts i d’ERC que governen en ambdues administracions facin al més aviat possible per tal que el vial de les hortes de Santa Eugènia no sigui ni en el Pla territorial parcial de comarques gironines ni en el Pla director del sistema urbà de Girona. “Aquesta és una qüestió que s’allargassa ja fa 10 anys i que es tracta només de deixar negre sobre blanc el consens general que no es faci aquest vial. És molt més fàcil no fer, que fer, i en aquest cas hi estem tots d’acord. No hauria hagut de costar tant. Esperem que hi hagi notícies en breu”, ha conclòs Sílvia Paneque.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: