El govern més car de la història de Girona fa una pujada d’impostos excessiva que repercutirà a tots els gironins i gironines per igual.

Aquest, 26 d’octubre, ha tingut lloc el Ple Extraordinari a l’Ajuntament de Girona per abordar temes importants com les ordenances fiscals 2024, la supressió de desigualtats retributives al Consistori, els criteris de productivitat de la Policia Municipal i l’ordenança de l’Impost de Béns Immobles i l’aparcament Mas Gri.

“Les ordenances fiscals del 2024 signifiquen una pujada d’impostos colossal a la ciutat de Girona. “Gràcies al recurs de reposició presentat pel grup PSC – Girona pel Canvi per les irregularitats en la pujada de taxes, l’actual govern municipal ha hagut de tirar enrere algunes pujades d’impostos. I a més, hi ha hagut falta de justificació en relació a: pujada taxa 26% d’escombraries (llars), pujada taxa 28% d’escombraries (locals) i un 3,6% d’altres taxes” ha dit la regidora, Bea Esporrín.

Sobre la productivitat de la Policia Municipal de Girona, ha intervingut el regidor Josep Palouzié: “Tots els treballadors tenen dret a una jornada laboral estable i tots sabem que davant situacions imprevistes com incendis, aiguats, atemptats, etc. han de treballar. Això no obstant, no estem d’acord en el fet que s’hagi d’obligar per decret els policies a treballar en esdeveniments que sí són previsibles com ara les Fires de Sant Narcís”.

Pel que fa a l’ordenança de l’Impost de Béns Immobles, la regidora Cristina Cots va assenyalar “Som realistes i tots sabem que amb aquesta mesura per si sola no aconseguirem mobilitzar el parc de pisos buits. Cal treballar i aprofundir amb mesures com: ajudes al lloguer, més bonificacions, subvencions i mesures de garantia que aportin pisos a les borses de lloguer, a les rehabilitacions d’edificis amb pisos buits, a les famílies amb dificultats econòmiques per poder accedir al lloguer, a la construcció d’habitatge protegit, adquisició d’immobles per habitatge social…”


Publicado

en

por

Etiquetas: