El moment més esperat de l’any: les Fires de Sant Narcís 2023

Cada any els gironins i les gironines esperem amb molta il·lusió les Fires de Sant Narcís, el nostre patró.

Enguany Girona sencera s’ha aglutinat a la Plaça del Vi per donar la benvinguda a la Festa Major 2023 amb el pregó a càrrec de les exjugadores de bàsquet Marta Xargay, Laia Palau i Noèlia Jordana. Ha estat una magnífica ocasió per posar en valor la importància de l’esport femení a Girona i celebrar també el 30è aniversari del pavelló de Fontajau.

Veure el teixit empresarial gironí reunit a la 61a edició de la Fira de Mostres sota el lema ‘La fira amb tots els sentits’ m’ha omplert d’orgull. Es tracta d’un espai ja consolidat a la nostra ciutat on es respira l’esforç i l’intens treball del sector empresarial i emprenedor. A més, aquest any en concret s’ha fet més evident que mai l’increment d’empreses relacionades amb sistemes d’energia sostenible, la qual cosa ens diu que Girona avança cap a un model de ciutat digital però també verd.

He assistit també a l’emocionant penjada de la mosca gegant que s’enfila per la façana del Centre Cívic de Sant Narcís acompanyada del regidor Pere Parramon i les regidores Bea Esporrín i Cristina Cots.

Ja ho diu la llegenda més singular i coneguda de la ciutat de Girona: ‘Per Sant Narcís, cada mosca val per sis’.

Després de penjar la mosca al ritme de la cercavil·la popular he estat amb la mainada i he pintat la mosca de Sant Narcís. El resultat, un mural de mosques colorides. La meva: la mosca feminista i ecologista!

També he pogut gaudir de l’espectacle casteller de les agrupacions dels Minyons de Terrassa, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró. És d’admirar l’esforç i sobretot el treball en equip que hi ha darrere d’aquesta tradició catalana.

 


Publicado

en

por

Etiquetas: