El projecte del nou Hospital Trueta, un deute històric

A la sessió plenària celebrada aquest dimecres, 9 de novembre de 2023, al Parlament de Catalunya he posat sobre la taula la meva preocupació sobre el projecte del nou Hospital Josep Trueta a Girona.

L’Hospital Trueta és un deute històric. Tan històric que durant els vint anys que portem reivindicant el nou edifici, la població de referència s’ha duplicat.El nou Hospital Trueta representa la gran oportunitat de Girona i Salt, de l’àrea urbana i de tota la província. Tant per la salut de les persones com per les oportunitats de progrés en termes econòmics, de creació de llocs de treball, d’innovació i d’investigació que significa pel territori. Cal recordar una dada molt important i és que actualment a Girona es tracten el 72% dels casos de proximitat i amb el nou edifici, seria capaç d’atendre’n el 95%.

El calendari marcava que l’any 2028 se n’acabaria la construcció i que, a hores d’ara, estaríem en fase de redacció de projecte executiu. Però no ens hi trobem.

Com és que aquest projecte no es troba en la fase de redacció del projecte executiu? Es manté el calendari? he preguntat al govern actual de la Generalitat de Catalunya.

Demanem avenços i complir amb els compromisos que el Govern de la Generalitat de Catalunya ja havia assumit.


Publicado

en

por

Etiquetas: