El PSC assegura que el govern de Junts i ERC ja ha renunciat definitivament a governar la ciutat

Els socialistes denuncien endarreriments al Xalet Soler de carretera de Barcelona, a la pista de Fontajau o a la central del Molí

El PSC de Girona ha lamentat l’absència de Junts i ERC a l’hora d’emprendre nous projectes transformadors a la ciutat. Bona prova d’això, afirmen els socialistes, es tracta del Xalet Soler de carretera Barcelona. L’alcaldessa va anunciar el març de 2019, en plena època preelectoral, que el Xalet Soler seria la seu del Museu de Matemàtiques i que “els càlculs del consistori eren que entre la redacció del projecte i les obres d’adequació –amb l’aportació econòmica també de la Diputació– s’inauguraria a final d’aquell mateix any 2019”. La Casa de les Matemàtiques, però, no es farà en aquest mandat ni tampoc la reforma de la pista de Fontajau.

Els socialistes es mostren preocupats per la manca de projectes engrescadors i transformadors a la ciutat durant els darrers 11 anys. “Amb la lentitud i la manca d’ambició d’aquest equip de govern hem tornat a perdre oportunitats per a la ciutat. La transformació de l’entrada sud de Girona ha tingut lideratge de l’àmbit privat i, en canvi, l’impuls públic hi ha estat del tot absent”, han explicat els socialistes. “Imagini’n, havent vist l’empenta que ha suposat la posada en marxa de Clínica Girona, que el govern de la Generalitat hagués complert les promeses en referència al nou Campus de Salut Josep Trueta. La transformació hauria generat oportunitats i més qualitat de vida per a moltes persones”, ha explicat Sílvia Paneque.

L’exemple del Xalet Soler és un altre dels molts exemples dels endarreriments de l’equip de govern. “Tot i anunciar que a finals de 2019 ja estaria en marxa el Museu de les Matemàtiques no és fins a finals d’agost de 2022, concretament el dia 24, que se signen les propostes per a l’aprovació inicial del pla especial d’assignació de l’ús cultural i la modificació del Pla Especial del patrimoni per actualitzar la fitxa R-51 del xalet Soler. Pràcticament 3 anys després. I en aquest cas tenim sort. Quants cops l’equip de govern ha anunciat projectes que mai més no han vist la llum. Alguns com el passeig Canalejas o el Bloom o l’Smart City han estat anunciats diverses vegades i no s’han fet mai realitat”, ha explicat el regidor Jordi Calvet.

Un altre projecte que s’ha retardat moltíssim ha estat el de condicionar l’antiga Central hidroelèctrica del Molí per a oficines municipals. Aquest projecte resta aturat des del 2019. La Junta de Govern Local va aprovar definitivament el projecte el mes de setembre passat, amb la incorporació d’alguns elements de millora acústica per minimitzar el soroll d’un salt d’aigua situat a la part posterior de l’edifici i que inicialment no estaven contemplats. Sílvia Paneque, a més, afirma que “Girona ha de tenir com a prioritat l’ecociutat i les energies renovables i que la Central del Molí hauria de ser un punt de referència en aquesta qüestió”.

Aquesta setmana passada l’Ajuntament anunciava que licitaria per tercera vegada l’obra de la pista coberta de Fontajau perquè ha hagut de resoldre, de nou, el contracte amb l’empresa que estava encarregada de la construcció de la pista en una segona licitació. “Si l’equip de govern no vetlla perquè les obres i projectes de la ciutat es facin amb la màxima celeritat i cura possible, això fa que ens trobem amb casos com el de Fontajau, la central del Molí o el xalet Soler” diu Jordi Calvet. “La ciutat està parada i la sensació que Girona ha perdut els darrers 11 anys cada cop està més estesa i justificada. La gent comença a demanar un canvi al consistori perquè el cicle de Madrenas ha acabat i la ciutat no es pot permetre més continuïtats amb aquest govern de Junts i ERC”, ha conclòs el regidor Jordi Calvet.

Jordi Calvet i Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: