El PSC de Girona anuncia que donarà suport a les accions que aportin més seguretat a Girona

Els socialistes expliquen que les dades de seguretat han empitjorat respecte a 2020 i recorden que la ràtio d’agents per habitant de Girona no assoleix els estàndards europeus

Els socialistes han denunciat novament que cal més policia a Girona i que el govern encapçalat per Marta Madrenas no prioritza la seguretat a la ciutat. “Hem repetit moltes vegades que falten agents. Hem demanat a l’alcaldessa que hi posi remei perquè no complim el que marquen els barems europeus, ens falten 30 agents a Girona per a complir-los” ha explicat el regidor Joan Antoni Balbín.

El regidor socialista ha lamentat les dades que el Ministeri d’Interior ha fet públiques mitjançant l’informe de Balanç de Criminalitat del quart trimestre de 2021 on, en comparació amb les dades de l’any anterior, queda reflectit que han augmentat a la ciutat els delictes greus i menys greus de lesions, delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, robatoris amb força a domicilis i establiments i els furts. Això representa un 1,3% més de delictes a la ciutat que el 2020.

Concretament, els delictes greus i menys greus de lesions han pujat un 45,5% (33 al 2020, 48 al 2021), els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual han pujat un 16,3% (agressió sexual amb penetració 10 al 2020, 8 al 2021 i resta delictes contra la llibertat sexual 33 al 2020, 42 al 2021), els robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions un 6,8% (385 el 2020, 411 el 2021) i els furts un 11% (1.618 el 2020 per 1.796 el 2021). 

Els socialistes consideren que ha arribat el moment d’invertir en seguretat a la ciutat i d’incloure als pressupostos dels pròxims anys la incorporació dels 30 nous agents. “Hem insistit molt durant els últims temps que la seguretat és bàsica per assegurar que Girona sigui una ciutat amb drets però també deures. Per això vam proposar a l’equip de govern un pla de seguretat i l’augment dels 30 agents en un període de 4 anys que es va negar a acceptar” ha explicat Balbín.

Els socialistes també han demanat que les obres de Can Borrassó “finalitzin com més aviat millor, ja que aquest equipament és imprescindible per a la seguretat del barri”. El diputat del Congrés Marc Lamuà ha explicat sobre Can Borrassó que “l’esmena aprovada no passaria cap informe de justificació legal per defectes de forma, d’idoneïtat i de competències, perquè aquesta no és una competència de l’Estat. És molt important no confondre la ciutadania amb afirmacions que no són possibles. Encara que ens agradés molt a tots i totes, crec que és molt comprensible que l’Estat no pot construir una infraestructura aliena a les competències de l’Estat. A més, l’esmena feta per Junts adscriu de manera defectuosa la baixa a una partida que es destina a finalitats diferents i que a més, deriva l’alta a una altra partida que no està pensada per aquest tipus d’actuació”.


Publicado

en

por

Etiquetas: