El PSC de Girona demana mesures per evitar el fracàs dels programes Reactivem Girona i Girona Actua

El grup socialista adverteix que les sol·licituds d’ajuts han estat escasses perquè els programes no s’han donat a conèixer prou i reclamen un nou protocol de comunicació, que arribi a més actors, així com  promotors i anuncis als mitjans

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona demana mesures per evitar el fracàs dels programes Reactivem Girona i Girona Actua, després d’haver conegut el resultat de les convocatòries d’ajuts d’aquests dos programes municipals. El regidor Jordi Calvet ha atribuït les escasses peticions per rebre els ajuts d’aquests dos programes a una comunicació deficient. Calvet ha advertit que dona la impressió que el govern municipal es conforma amb crear aquests programes. “D’aquesta manera sembla que ja han cobert l’expedient, però si no es fa la difusió adequada, els programes no són realment efectius i això no ens ho podem permetre”, ha manifestat Calvet.

Per aquest motiu, els regidors socialistes demanen, concretament, que “en el futur,  juntament amb cada convocatòria, hi hagi un nou protocol de comunicació per poder assegurar realment que els programes arriben a qui ho necessita”. Aquest protocol inclouria fer arribar la informació sobre els dos programes a totes les assessories, gestories i graduats socials i als seus respectius col·legis professionals; potenciar la figura dels promotors d’empreses, perquè promocionin entre els autònoms i les pimes les ajudes municipals a les quals poden optar; i publicar i emetre anuncis específics sobre aquests programes en els mitjans de comunicació locals.

El programa Reactivem Girona estava adreçat a autònoms i micropimes -fins a 5 treballadors- que haguessin patit els efectes de la COVID 19. L’ajuda és de 1.200 € i el programa, dotat inicialment amb 120.000, s’ha ampliat finalment en 1.200 € per poder atendre les 101 sol·licituds correctes que s’han registrat.

D’altra banda, el Girona Actua està adreçat a autònoms, empreses, entitats sense ànim de lucre o cooperatives que desitgin contractar persones en situació de desocupació menors de 30 anys, o bé majors de 45 anys, autònoms  o amb contractes precaris (de fins a 15 hores). El programa estava dotat amb 151.000 €. i els contractants podien aspirar a una quantia màxima 5.700 €. En aquest cas només s’han rebut 33 sol·licituds correctes.

Jordi Calvet ha advertit que “resulta molt difícil pensar que en tota la ciutat només hi hagi hagut 101 autònoms i micropimes que hagin patit problemes durant la pandèmia”. I, “d’igual manera”, ha explicat Calvet, “també resulta inversemblant que només 33 persones hagin complert els criteris per ser contractats amb l’ajuda que ofereix el Girona actua”.  Calvet ha recordat que a la ciutat de Girona hi ha més de 7.000 autònoms i que la mitjana d’aturats a la ciutat l’any passat va ser de 5.700 persones.

El regidor socialista ha lamentat que la comunicació per al Girona Actua s’hagi limitat a l’enviament de correus electrònics a les empreses i ha aventurat que l’explicació a aquesta actuació tan limitada en la promoció dels ajuts “podria ser el fet que el propi Ajuntament era conscient de la poca quantia econòmica del programa”.


Publicado

en

por

Etiquetas: