El PSC de Girona demana responsabilitats al govern municipal per la repetició del botellot a la Devesa i per les seves conseqüències

El grup socialista ha lamentat profundament la presumpta agressió homòfoba que s’hauria produït la matinada passada

El grup municipal del PSC ha responsabilitzat al govern municipal del fet que la nit passada s’hagi repetit un botellot amb un miler de persones al Parc de la Devesa i ha assenyalat que el govern de la ciutat “s’ha de prendre això molt més seriosament”. “No pot ser que una setmana després de treure-li importància ens trobem amb un nou botellot amb les mateixes conseqüències”, ha afirmat la regidora socialista Bea Esporrín.  “Fa pocs dies ja vam alertar sobre la passivitat del govern de Girona en relació amb el fet del botellot i amb els comportaments incívics que se’n van derivar”, ha recordat la regidora. “Si ja aquest primer botellot no s’hauria d’haver consentit, el de la nit passada és un fet doblement greu, perquè de cap de les maneres es pot dir que un segon botellot fet en dijous a la nit pugui haver agafat desprevinguts als responsables municipals”.

El grup socialista ha lamentat profundament la presumpta agressió homòfoba que s’hauria produït la matinada passada i ha demanat que hi  hagi “un esclariment total dels fets”. També ha mostrat el seu suport a que l’Ajuntament es personi com a acusació popular.

Des del PSC s’ha fet notar “la gravetat que l’equip de govern no sigui capaç d’aturar una situació completament indesitjable en la qual hi ha consum d’alcohol a la via pública, consum d’alcohol per part de menors, actes incívics i on no hi ha ni la vigilància deguda ni els equips mèdics i de prevenció necessaris davant una concentració de persones” .“Tot plegat, sumat a la possible propagació de la Covid en un col·lectiu que és dels menys vacunats”. Per Esporrín, “l’equip de govern ha de prendre mesures per assegurar la convivència, la civilitat, la seguretat i la neteja”.

El PSC recorda que en poques setmanes estarem en Fires i és fonamental garantir la seguretat i el benestar de tots els joves. “S’ha de garantir un entorn ordenat i controlat i un tipus d’oci per als joves que no sigui propici per als comes etílics ni per a cap agressió de cap tipus”, ha afirmat Esporrín. “Reiterem que cal adoptar mesures per prevenir les situacions de botellot en futures dates festives, sobretot tenint en compte que Sant Narcís pot propiciar que es reuneixi molta més gent”, ha afegit.

Esporrín ha lamentat que l’alcaldessa de la ciutat digués la setmana passada que en el botellot del dia 23 de setembre no hi havia hagut “actituds incíviques ni delinqüencials”, tot i que el paisatge del dia següent mostrava tot el contrari: bancs, arbres i la caseta del rellotge pintats, brutícia pel tot el parc amb ampolles, gots i bosses de plàstic abandonades. Aquests problemes s’han tornat a repetir aquesta nit i, al marge de les deixalles que es poden retirar amb major facilitat, ha tornat a haver-hi pintades a la Caseta del Rellotge.

La regidora socialista ha recordat que la tolerància amb els botellots per part de l’equip de govern ve de lluny. El regidor Berloso ja va protagonitzar una polèmica fa un any el 25 de setembre de l’any passat quan va declarar que s’estava estudiant la possibilitat d’habilitar espais a l’aire lliure on els joves poguessin fer botellots de forma controlada i va haver de retractar-se al dia següent. Llavors va puntualitzar que es buscarien espais per als joves, però no per practicar botellot.


Publicado

en

por

Etiquetas: