El PSC de Girona denuncia que JuntsxCat ha prorrogat el contracte de neteja per la porta del darrere a l’Ajuntament

Girona ha perdut l’oportunitat de canviar i millorar un model de neteja de la ciutat que ni funciona, ni té bons resultats, ni té rutes ben calculades, ni recursos humans suficients. El govern en minoria ho ha pogut aprovar per Junta de Govern Local, perquè el Cartipàs pactat amb Guanyem i ERC permet que no hagi de passar per Plenari

Els socialistes de Girona denuncien que el govern de Junts x Cat, amb el suport necessari de Guanyem i d’ERC en aquesta qüestió, han aprovat per la porta del darrera la pròrroga del contracte de neteja a Girona. “El govern de Marta Madrenas insisteix a mantenir un contracte, que no ha funcionat durant 8 anys: els gironins i gironines estem cada cop més a disgust amb la neteja de la ciutat”, ha explicat Sílvia Paneque. “Això ho pot fer, perquè l’actual govern en minoria va cedir competències claus a la Junta de Govern Local, on Junts x Cat hi opera amb absoluta discrecionalitat. I es va fer amb el suport de Guanyem i d’ERC”.

Els socialistes gironins denuncien que Junts x Cat ha prorrogat el contracte de neteja de Girona+Neta el passat 25 d’octubre i es va fer d’urgència per la porta del darrere a la Junta de Govern Local sense informar a l’oposició.  Això ha succeït, perquè el Cartipàs -que va ser aprovat gràcies al suport de Guanyem i d’ERC- permet que un govern en minoria pugui aprovar per Junta de Govern Local, on té majoria absoluta i sense haver de passar per Ple, “els expedients de contractació d’obres, subministraments, serveis, concessió d’obres i de serveis i els contractes administratius especials”, tal com s’hi diu de manera explícita. Cal advertir que aquest punt del Cartipàs del 2019, a més, va ser aprovat per majoria simple, el Plenari de 9 de juliol, i no per majoria absoluta.

“Aquesta és una qüestió gravíssima, perquè si en el Cartipàs s’hi hagués especificat que el Plenari és qui ha d’assumir aquesta qüestió, estic convençuda que l’oposició hagués no hagués permès l’aprovació d’aquesta pròrroga del contracte de neteja. Hi ha un convenciment absolut que la neteja a la ciutat deixa molt que desitjar i no crec que cap dels grups a l’oposició en discrepem d’això”, ha explicat Sílvia Paneque. Els socialistes gironins es van assabentar de la pròrroga unes poques hores abans de veure-ho a la premsa. “Nosaltres lamentem profundament que un equip de govern de nou regidors, per tant, el més minoritari de la història d’aquesta ciutat, hagi pres aquesta decisió per Junta de Govern Local sense notificar-ho als grups municipals” ha valorat la portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque.“És evident que tots sabíem que el contracte vencia el 31 d’octubre del 2019, i que era necessari elaborar un plec de clàusules per iniciar una nova licitació del contracte. És un desastre absolut aquest anar passant per sobre dels temes de ciutat de la manera més còmoda possible, perquè el treball diari es dedica a d’altres qüestions. El preu que Girona i tots els ciutadans paguen per aquest tipus de gestió és altíssim. S’ha perdut l’oportunitat de canviar i millorar un model de neteja de la ciutat que ni funciona, ni té bons resultats, ni té rutes ben calculades, ni recursos humans suficients”, ha conclòs Sílvia Paneque.

Contenidors de Girona

Publicado

en

por

Etiquetas: