El PSC de Girona exigeix acció i decisions per reactivar el teixit econòmic a Girona

Jordi Calvet ha estat molt crític amb la inacció en promoció econòmica de l’actual govern de Marta Madrenas a Girona i ha advertit que la pitjor política és la que no es fa

El regidor socialista, Jordi Calvet, denuncia “l’absoluta falta de projectes del govern de Marta Madrenas a l’àmbit de la promoció econòmica. Això no només succeeix en aquest àmbit, sinó que en promoció econòmica passa com a la resta d’àrees. Manca de seguretat, brutícia als carrers, projectes fallits com el Bloom, projectes fantasma com la casa de les matemàtiques, un llarg etcètera”. El regidor socialista ha considerat, a més, que la inacció en promoció econòmica és especialment Jordi Calvet ha estat molt crític amb la inacció en promoció econòmica de l’actual govern de Marta Madrenas a Girona i ha advertit que la pitjor política és la que no es faen un context de crisi com l’actual. “Hi ha motius seriosos de preocupació, perquè no hi ha pitjor política que la que no es fa”, ha apuntat Calvet.

El regidor estar convençut que Girona pateix, d’una banda, la crisi i, de l’altra, el desgovern de Marta Madrenas. Adverteix que el catalitzador de la crisi és la inacció del govern municipal. “Som en una situació límit. A cada carrer de Girona hi ha algun local tancats o diversos. Aquestes circumstàncies generen pèrdues de llocs de treball”, ha argumentat Calvet. La ciutat de Girona té 6.269 aturats i ha patit un increment interanual de 30,85%. “El nostre grup municipal ha assistit a diferents plenaris on l’alcaldessa l’ha iniciat mostrant-se molt preocupada per aquestes dades. Volem demanar-li que a més de preocupar-se passi a ocupar-se d’una manera seriosa i prengui decisions per estar al costat del teixit econòmic gironí”, ha demanat Calvet.

En efecte, el grup socialista creu que és paradoxal que Marta Madrenas tingui dades tan dolentes en ocupació, fet que ha reconegut públicament, i que a la vegada també tingui 1,6 milions d’euros en polítiques d’ocupació aturats per manca d’execució o inacció. En el darrer ple, Jordi Calvet va fer notar que l’únic pla específic per a la reactivació econòmica de la ciutat ha estat “Aixequem persianes” dotat amb només 30.000€. “La regidora Gloria Plana així ho va reconèixer en un gest poc habitual en aquest govern que l’honora”, ha explicat Calvet. En el Plenari, el grup municipal del PSC va demanar un Pla econòmic específic per a la reactivació econòmica i augmentar, d’aquesta manera, l’ocupació a Girona. El PSC ha presentat diferents propostes de reactivació per al teixit econòmic i al comerç i promourà una bateria d’iniciatives que, diuen, tenen l’objectiu d’aportar suport en un moment de dificultat greu com és l’actual.

Sílvia Paneque i Jordi Calvet