El PSC de Girona reclama a Madrenas que no segueixi retallant en cultura

Els socialistes lamenten la desaparició del Milestone i la disminució de l’aportació de l’Ajuntament al Festival Temporada Alta

El grup municipal socialista ha denunciat que fa uns dies es va fer públic que el govern de Marta Madrenas havia decidit disminuir l’aportació econòmica municipal al Festival Temporada Alta. A més a més, tampoc no va concedir el suport econòmic que l’Ajuntament havia atorgat de manera regular al Festival Milestone, fet que ha provocat l’anul·lació de l’edició d’enguany. “Dues aportacions econòmiques que ja estaven pressupostades, i que per tant, no entenem que no s’atorguin”, ha explicat la regidora socialista Mònica Ferrer.

Els socialistes creuen que tradicionalment, la cultura, malgrat ser un dret essencial de l’individu, ha estat sempre la primera a rebre a les situacions de crisi. l amb la crisi de la Covid-19, ha rebut el doble. A més a més de les retallades habituals, l’emergència sanitària ha incidit greument en la mateixa estructura del sector. La crisi sanitària ha estat també una crisi de la cultura i del sector cultural, un sector econòmic rellevant gran part del qual es caracteritza per l’estacionalitat, la inestabilitat o, fins i tot, la precarietat laboral. De manera que necessita una especial atenció per part dels poders públics; exactament a l’altre extrem d’allò que malauradament està fent el govern de Girona, han lamentat.

“Les decisions de l’alcaldessa ens plantegen a més a més un altre dubte: el destí d’aquests diners que estaven destinats a Cultura. El PSC ha proposat des de l’inici de la crisi destinar els diners que hagin resultat d’activitats culturals que no s’han realitzat a ajuts per al sector cultural. És a dir, que els diners de cultura, es quedin a cultura i contribuir així a la necessària dinamització del sector. També es podrien invertir en material per assegurar que les activitats culturals se segueixin fent amb la màxima seguretat possible”, ha dit la regidora socialista.

El PSC de Girona ha recordat que, al darrer Ple del 27 de juliol, es va aprovar una modificació de crèdit que implicava una disminució d’una partida de cultura de l’Auditori-Palau de Congressos de 80.000 € cap a una altra àrea de l’Ajuntament. “Creiem necessari que si una partida no s’usa per la raó que sigui, els diners de la mateixa es destinin a una altra funció dins de la mateixa àrea”, ha dit Ferrer. El grup socialista ha lamentat molt que Cultura a l’Ajuntament de Girona hagi perdut 80.000 € per aquesta raó i insisteixen que aquest departament municipal es troba en una situació insostenible.

“El govern de Marta Madrenas ha reduït en Cultura en temps de crisi i és un greu error. Això, en el fons, indica que per aquest govern la cultura no és imprescindible, no és necessària o no tan necessària com d’altres temes. I és una equivocació. No són bones notícies per a Girona: tenim un sector cultural especialment castigat per la crisi, tot i haver estat un dels sectors que ha mostrat una major capacitat d’adaptació a les diferents situacions i un especial esperit de col·laboració generosa amb el conjunt de la ciutadania”, ha apuntat Ferrer.

Els socialistes han lamentat que no comparteixen “ni aquesta concepció, ni el projecte, ni la política cultural del govern Madrenas”. Els socialistes es pregunten si el regidor Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura del nou govern municipal en coalició amb ERC, seguirà amb aquest model o si iniciarà la tan necessària reforma, tant del model cultural, com de la política cultural concret per a la ciutadania i els barris de Girona. Els socialistes consideren que la cultura a Girona requereix de suport institucional i de saber generar oportunitats en aquest sector, que aporta crítica, progrés i creixement de la ciutat.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: