El PSC demana al govern de Girona que planifiqui els objectius per al 2022 i que convoqui l’oposició per consensuar una inversió de prop de 2 milions del romanent líquid

Sílvia Paneque i Bea Esporrín sostenen que aquests prop de 2 milions es poden utilitzar de manera coherent i estratègica enlloc de portar pedaços improvisats ple rere ple

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha demanat al govern “que planifiqui els objectius per al 2022 i que convoqui l’oposició per consensuar un pla estratègic d’inversió dels prop de 2 milions d’euros de romanent líquid que en aquests moments té l’Ajuntament i que s’haurien d’utilitzar per resoldre les necessitats ciutadanes, en comptes d’anar portant pedaços, de forma unilateral, ple rere ple”.

Sílvia Paneque i Bea Esporrín han detallat que a finals de 2020 van quedar prop de 1,6 milions d’euros de romanent líquid de tresoreria -diners sense gastar- que posteriorment es van destinar, en la seva majoria, a cobrir despeses estructurals l’any 2021. “És a dir, que aquests diners que s’havien d’utilitzar l’any 2020 finalment es van utilitzar en el 21 per tapar forats dels pressupostos prorrogats”, ha explicat Esporrín. “Per al 2022, hi va haver 3,2 milions d’euros”, ha afegit. El PSC voldria grans acords de ciutat per destinar inversions que tinguin un sentit i un full de ruta clar per al futur.

El grup socialista veu com un problema que sobrin tants diners a finals d’any a causa de la baixa execució de projectes, que la quantitat s’hagi doblat els dos darrers exercicis i com s’utilitzen els diners que han quedat al calaix com a romanent. En aquest sentit, Sílvia Paneque i Bea Esporrín consideren que  “un equip de govern bolcat en millorar la vida de la ciutadania hauria utilitzat els més de 3 milions que van quedar a finals del 2021 per resoldre qualsevol de les moltes deficiències que hi ha a la ciutat actualment. Però, en canvi, han acabat engrossint el compte corrent municipal. No és bo que no s’utilitzin les inversions pressupostades ni que els romanents s’utilitzen de manera aleatòria segons el moment. Hi ha d’haver planificació i una direcció”. 

Les regidores han assenyalat que “aquests 3,2 milions d’euros equivaldrien, per exemple, a què l’equip de govern no hagués pujat l’IBI (2,9 milions) ni l’IAE (0,3 milions), però a finals de 2021 no només es va optar per incrementar la pressió fiscal, sinó que a sobre no es van gastar els diners recaptats”. El PSC considera, per tant, que la pujada d’impostos a Girona és conseqüència directa d’una gestió econòmica ineficaç. “A final d’any -expliquen- no s’utilitzen diners que s’han demanat en impostos apujats a principi d’any”.

En aquests moments, el romanent líquid de tresoreria ja ha disminuït fins als prop de 2 milions d’euros que queden ara, ja que al ple de març es va aprovar la despesa de gairebé un milió d’euros (976.829,36 euros) a pagar part de la Valoració de Llocs de Treball i al ple d’abril, 200.000 euros (219.775,16) per al contracte del Pla d’Emergències i per a indemnitzacions patrimonials. 

No compartim que s’hagi utilitzat el romanent líquid de tresoreria de 2021 per cobrir despeses estructurals que s’haurien d’haver inclòs al pressupost general, com ja va fer l’equip de govern al 2020”, han explicat les regidores socialistes. Ben al contrari, el PSC ha demanat en múltiples ocasions “que el romanent s’utilitzi per mesures de caràcter estratègic”.


Publicado

en

por

Etiquetas: