El PSC demana que l’Ajuntament abandoni la confrontació institucional amb la FPdGi i aposta per tornar a projectar una imatge de Girona oberta, hospitalària i atractiva

Des del PSC, Sílvia Paneque afirma que “cap ciutat és seductora a base de vetos” i que cal prendre’s seriosament la promoció del  prestigi i la competitivitat de la ciutat, així com la bona relació entre institucions

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona demana que el consistori abandoni la confrontació institucional amb la FPdGi i aposta “per tornar a projectar una imatge de Girona oberta, hospitalària i atractiva”, segons ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.  “Girona és una ciutat oberta al món i a les diferents maneres de veure’l, una ciutat a on tothom s’hi pot sentir còmode”, ha assegurat Paneque. “Cap govern no ajuda a una ciutat, que és seductora, si actua a base de vetos i confrontació”, ha afegit. En aquest sentit, Sílvia Paneque ha lamentat el deteriorament de les institucions ciutadanes que suposen accions com el Tweet que ahir va fer Marta Madrenas en relació a la notícia que la Fundació Princesa de Girona celebrarà per tercer any el seu lliurament de premis fora de Girona. “Ja està tot dit”, deia el tweet, seguit d’una emoticona. “No val el segell ideològic i l’alcaldia únicament hauria de tenir en compte el benefici de Girona i representar la imatge oberta de la ciutat de manera fidedigna”.

La regidora considera que l’actitud del govern municipal cap a les activitats de la Fundació “perjudica Girona, un fet que deriva en una pèrdua d’oportunitats i de competitivitat”. Per a Paneque, “és necessari retornar no només a l’essencial cortesia, sinó anar un pas més enllà i treballar activament per la recuperació de la bona relació entre institucions”. La portaveu a l’Ajuntament de ha recordat que “les grans idees i consecucions de Girona han acostumat a ser pactes i acords amb altres administracions i institucions. El conflicte permanent amb segell polític només beneficia a qui pensa que en pot treure rèdit electoral”.

Paneque ha fet aquestes consideracions després que la FPdGi hagi fet públic que per tercera vegada la cerimònia de lliurament dels premis Princesa de Girona es farà fora de la ciutat, en alguna localització de l’entorn de Barcelona, perquè a Girona no troben un lloc accessible on celebrar-la. “Girona disposa de llocs amb les condicions tècniques necessàries i és una llàstima que, malgrat això, l’acte no sigui possible”, adverteix Paneque. La FPdGi se centra a promoure l’ocupabilitat dels joves amb formació mentoring i recursos i té una llarga trajectòria d’arrelament a la ciutat.

Sílvia Paneque en l’acte de proclamació del Premi FPdGi Internacional 2022

Publicado

en

por

Etiquetas: