El PSC es posa a disposició de l’Ajuntament de Girona per oferir el màxim suport als ucraïnesos que arriben a Girona a causa de la guerra

La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha ofert tot el suport del seu grup municipal per a la mobilització dels recursos necessaris

L’Ajuntament de Girona ha de desplegar tots els mitjans possibles en l’atenció dels refugiats ucraïnesos que han arribat a la ciutat i ha de prendre la iniciativa per garantir a aquestes persones unes condicions de vida digna. Aquest ha estat el prec dels Socialistes gironins respecte de la crisi humanitària que afecta Girona -igual que tot Europa- i que exigeix una resposta ferma i decidida al mateix temps que eficient. “La voluntat del nostre grup municipal és estar en aquesta qüestió al costat de tots els esforços que pugui fer l’Ajuntament de Girona per ajudar els ucraïnesos. Estem davant d’una situació excepcional a causa del dolor provocat per Putin i per la proximitat d’aquest conflicte respecte de la nostra ciutat. Respondre de manera adequada, ara, és especialment important”, ha afirmat la portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque.

El grup municipal del PSC ha parlat amb Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, que ha desenvolupat en els últims dies diferents mesures per afegir suport davant la crisi de refugiats d’Ucraïna. Entre aquestes mesures hi ha recollida de material; el suport directe d’ucraïnesos en la recollida de materials; un ajut directe de 15.000€ a la frontera d’Ucraïna; s’han constituït tres grups de suport psicològic per a ucraïnesos i russos; s’ha vehiculat l’empadronament urgent per donar accés directe a recursos com el banc d’aliments o el seguiment psicològic i educatiu a la infància.

Els refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya es poden acollir a un sistema de protecció temporal, segons el qual poden obtenir un permís de residència i de treball de manera immediata i excepcional. És un tràmit que es completa a les oficines d’expedició de documents d’estrangeria. L’acollida d’aquests refugiats, pel que fa als serveis socials, serveis de salut, educació o el seu allotjament temporal en centres provisionals va a càrrec de la Generalitat.

“Les diferents administracions a Catalunya i a Espanya han disposat recursos per afrontar aquesta crisi humanitària. Des de les ciutats i el municipalisme també podem mobilitzar tots aquells recursos que en aquests moments de màxima emergència es puguin necessitar”, reflexiona Paneque.

El grup municipal del PSC ha explicat que donarà suport a totes les mesures que el govern de l’Ajuntament de Girona vulgui aprovar per facilitar el suport a les persones ucraïneses que han arribat a Girona. Els socialistes han afirmat que seria convenient la convocatòria d’una reunió urgent amb tots regidors i regidores per aprovar un acord en aquesta qüestió.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: