El PSC ha presentat esmenes al protocol de contractació responsable

Els socialistes envien les seves propostes al govern per evitar la baixa contractació de persones en risc d’exclusió social dels últims anys

El PSC de Girona ha presentat esmenes al protocol de contractació responsable de l’Ajuntament de Girona arrel de les xifres “dolentes” dels darrers anys en la contractació de persones en risc d’exclusió social de l’ens públic. “Les dades no són bones, al 2013 hi va haver tretze contractacions de persones amb discapacitats, al 2020 van ser tres, al 2021 tan sols una i al 2022, quatre. No és comprensible que un Ajuntament com el de Girona només tingui vuit contractacions d’aquest tipus en els darrers tres anys”, han explicat les regidores Sílvia Paneque i Bea Esporrín.

La regidora socialista, Bea Esporrín, ha fet arribar al govern un document on consten les esmenes del PSC que inclouen que el Servei Municipal d’Ocupació (SMO) assumeixi ser l’organisme de control de les baixes i les noves incorporacions de la contractació de persones en risc social, que hi hagi també més vigilància dels serveis que presten les empreses i de les borses per la contractació de persones amb alguna discapacitat i sobretot cal tenir les borses a punt per poder donar una resposta ràpida, de manera que les convocatòries de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) estiguin ajustades a les borses que necessiten. «Aquest seguit de propostes pensem que serien efectives per tenir una contractació responsable de persones amb risc d’exclusió social», ha afirmat Sílvia Paneque.

“Pel que fa a qui exerceix el control i seguiment de la contractació no ve especificat en el protocol i per aquesta raó caldria incloure-ho. Ara hi ha una gestió poc acurada i, per això, proposem que l’SMO assumeixi el control. Cal tenir clar si aquest control es fa des del propi servei de contractació o delega, per exemple, al Servei Municipal d’Ocupació, en tot cas” ha comentat Esporrín. Els socialistes també han demanat incloure un punt a l’article que parla de la solvència tècnica en contractes que tinguin per objecte principal la integració social una revisió anual demanant les altres i les baixes de les contractacions de les persones en greu risc d’exclusió social i un règim sancionador en cas d’incompliments.

Els socialistes també han proposat que davant de la intenció del govern de la creació d’un nou protocol, s’ha d’incloure les clàusules de medi ambient per promoure la compra de productes més sostenibles i respectuosos amb l’entorn. Aquesta idea de la unificació serviria per a simplificar, agilitzar i fer més útil la normativa i no acumular més protocols d’actuació. “Estem esperant que es convoqui la reunió de seguiment per analitzar les esmenes que s’hauria de fer a mitjans de gener, esperem que les aportacions puguin revertir l’actual context de contractacions” ha conclòs Esporrín.

Bea Esporrín

Publicado

en

por

Etiquetas: