El PSC insta al govern municipal a aprofitar millor les eines que té al seu servei per reactivar l’economia i l’ocupació a la ciutat Girona

La regidora Bea Esporrín recorda que el PSC ha reclamat que s’usin els diners del superàvit municipal

També ha alertat que han passat quatre mesos des que es va aprovar la moció per a la creació de zones comercials APEUs, per dinamitzar el comerç local, i que no s’ha fet cap de les actuacions previstes

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona ha alertat que el govern de Girona compta amb eines per poder reactivar econòmicament la ciutat, però que aquestes eines no s’estan utilitzant de la manera més adequada. “El problema és que des de la regidoria de promoció econòmica no s’estan desenvolupant tots els mecanismes a l’abast del consistori. La reactivació econòmica de Girona seria molt més fàcil si tots els engranatges amb que compta l’Ajuntament funcionessin correctament”, ha manifestat la regidora Bea Esporrín. 

És per això que Esporrín insta al govern municipal a treure el màxim partit dels medis de què disposa, com ara el servei Girona Emprèn, dedicat a creació de noves empreses i autònoms, o el Servei Municipal d’Ocupació, així com a la gestió de diferents ajuts com l’Aixequem Persianes o els ajuts TIC. “Per reactivar Girona només cal greixar els mecanismes destinant-hi diners, i posar-los en funcionament, gestionant de forma eficient els recursos humans i els programes”, afirma Esporrín.

En aquest sentit, la regidora socialista ha recordat que el PSC porta mesos instant a que el superàvit amb que es va tancar el 2020 es faci servir per ajudes directes a comerciants i teixit econòmic de la ciutat. També ha recordat que en el  Ple de novembre de 2020 es va aprovar una moció del grup municipal del PSC per a la dinamització del comerç local amb la implantació de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). “Entre les mesures aprovades, calia destinar un tècnic de promoció econòmica per fer un estudi d’implantació de les APEU a Girona, així com destinar una partida pressupostària per presentar un Pla estratègic de suport al comerç, però  en els quatre mesos que han passat no s’ha fet res per avançar en aquests aspectes”, explica Bea Esporrín.

La regidora socialista ha posat també l’accent en el fet que el servei Girona Emprèn i el Servei Municipal d’Ocupació (SMO), tot i donar un servei indispensable per la reactivació econòmica, no tenen tot el suport institucional que haurien de tenir. “Pel que fa a Girona Emprèn, tot i que el servei va entrar en funcionament fa més d’una dècada, encara no s’ha consolidat. Els treballadors del servei compten en molts casos amb places d’interins, un clar símptoma de que no es veu com un projecte estructural de duració indefinida”, ha explicat. El Servei Municipal d’Ocupació (SMO) es troba en situació similar a Girona emprèn.

Esporrín ha insistit en què és necessari que el govern reaccioni ja de manera enèrgica en favor de l’economia de la ciutat, ja que fa un any que la pandèmia està fent estralls en els sectors econòmics i socials de la ciutat. Això queda clarament reflectit en la recaptació d’ingressos municipal de l’any 2020, la davallada en llicència d’activitats i l’important increment en despesa social que hi hagut durant 2020 i els primers mesos de 2021.

La regidora del PSC de Girona Bea Esporrín insta al govern municipal a aprofitar millor les eines que té al seu servei per reactivar l’economia