El regidor Quim Ruhí fa una crida a fixar l’atenció en les activitats extraescolars per evitar més segregació escolar

El regidor socialista aposta perquè hi hagi activitats complementàries assequibles, becant-les si s’escau, i per fer un treball de conscienciació de les famílies sobre la importància de l’educació fora de l’aula

El regidor socialista Quim Ruhí ha fet una crida per tal que l’Ajuntament i el sector educatiu fixin l’atenció en les activitats extraescolars per intentar evitar que aquestes siguin una font de segregació dels alumnes. Quim Ruhí considera que la segregació escolar és un problema gran a Girona, però que en els darrers mesos s’han fet algunes accions en positiu per intentar equilibrar millor el repartiment de l’alumnat. “A Girona hem treballat molt per reduir la segregació escolar: des del CEM hem tirat endavant el Pla contra la segregació escolar i hem refet i reconstruït les zones escolars amb l’objectiu d’enfortir l’equitat”, ha explicat Ruhí.

Una vegada feta aquesta part de la feina, Ruhí considera que s’ha de fer un pas endavant, “sense abandonar les línies de treball començades” i que cal completar la feina abordant la qüestió de les activitats educatives que tenen lloc a fora de l’aula i de l’horari escolar. “Penso que ara és el moment de parlar de l’educació fora de l’aula”, ha explicat el regidor socialista.

Quim Ruhí destaca que “a les activitats extraescolars es nota de manera important la segregació escolar, ja que tant els esports com la música o els idiomes tenen una caracterització socioeconòmica molt determinada”. Segons Ruhí, “a això també s’hi ha d’afegir la qüestió de la competència digital, essencial en aquests moments, que diferencia els alumnes creant aules de primera i de segona i impedint, en temps de Covid i postcovid, que el progrés escolar sigui igual per a tothom”, ha afegit. “Hi ha activitats a Girona que no hi accedeixen tots els nens i nenes i hi ha exclusions. La bretxa digital tampoc no ajuda, i gens, a la igualtat d’oportunitats”, ha dit Ruhí.

Ruhí ha assenyalat que no s’ha de permetre que l’educació fora de l’aula marqui diferències entre els alumnes, i que per a això “cal fer una doble actuació. D’una banda, aconseguir activitats assequibles per a tothom, becant-les, si s’escau; i d’altra banda, donar-les a conèixer al conjunt de la ciutat, perquè hi pugui participar tothom. En definitiva, hem de promoure l’equitat, que tant hem lluitat perquè es produeixi a l’aula, pugui també transmetre’s a l’educació extraescolar”, ha afirmat Quim Ruhí.

El regidor socialista, Quim Ruhí, davant del saló de plens


Publicado

en

por

Etiquetas: