Europa pateix un moment de crisi energètica que fa més urgent que mai la implantació de renovables

Europa es troba en un moment de crisi energètica, molt accelerada per la guerra de Putin a Ucraïna. En aquest context el govern de Pedro Sánchez està treballant ja, de manera urgent, per aturar l’alça del preu de la llum.

Un dels moviments del president espanyol ha estat demanar a Europa que es pugui treure el gas de la fixació de preus al mercat majorista. En l’actualitat, el preu el marca l’energia més cara fins ara i aquesta està essent el gas. Treure el gas d’aquest sistema de càlcul permetria moderar el preu de la llum.

D’altra banda, també hem de tenir en compte que l’única manera de no comprometre els objectius de reducció d’emissions i descarbonització que s’ha fixat Euroà i, a la vegada, de limitar la dependència energètica europea de Rússia és avançar en energies renovables tan ràpidament com sigui possible.

El pròxim hivern serà el moment clau per evitar una nova crisi. Aleshores, Catalunya, Espanya i Europa han d’haver disminuït la dependència del petroli i del gas rus. Per això, serà necessària la implantació urgent, planificada i ràpida de les energies renovables fotovoltaica i eòlica. No hi ha temps a perdre.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: