Girona, ciutat de puntaires.

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de novembre 2023, han finalitzat les Fires de Sant Narcís 2023. He anat a veure l’Associació de Puntaires Comarques de Girona que cada any organitzen una trobada on hi assisteixen puntaires d’arreu i venen a fer puntes. Enguany s’han reunit al Pati de les Magnòlies. Fer puntes és una tradició que ve de lluny i la història ens diu que l’aprenien -en aquells temps- les dones des de nenes.

Les puntaires s’especialitzaven en una tècnica. No totes eren capaces de fer puntes complexes com la blonda, el valenciennes, el ret fi o la unta d’Alençon. Jo diria que és un art en el qual habilitat i destresa s’uneixen i acaben donant forma a aquestes peces artesanes tan exitoses.

Per altra banda, amb motiu de la XXVI Audició de Sardanes i Castanyada, vaig anar a la Plaça d’Enric Claudi Girbal del barri de Motilivi i vaig ballar la sardana ‘Girona, de flors farcida’. A més, se celebrava també la Castanyada i vaig poder compartir amb gent del barri el procés de coure castanyes i comprar-ne unes quantes. Aquestes tradicions catalanes no les hem de pedre mai.


Publicado

en

por

Etiquetas: