Girona és un refugi

Meritxell Batet, qui ha estat presidenta del Congrés aquests últims anys, ha visitat la ciutat de Girona. He tingut l’oportunitat de presentar-li agents econòmics i sindicals gironines. A més, hem estat a diferents botigues de la ciutat. M’acompanyava la candidata al Senat, Consol Cantenys, que ha estat alcaldessa de Vilafant durant molts anys. He insistit molt en la importància d’aquestes visites institucionals aquests últims anys i la veritat és que sempre és un plaer ensenyar la meva ciutat.

D’altra banda, ahir, un assessor polític, que va tenir un paper protagonista en la campanya de municipals de Junts a Girona, publicava en un diari català, que a Espanya el nacionalisme s’aglutinava al voltant de les opcions del PP i Vox. Aquesta anàlisi el portava a indicar que a Catalunya la gent havia de respondre fent costat al seu partit. En llegir-lo, vaig creure que, en lloc d’un article, semblava una confessió d’un nacionalista i populista. Les eleccions són, certament, ideològiques: humanisme (fraternitat) o nacionalisme.

Enfront de tot això, Girona és un refugi. Les ciutats ho són. Obertes, modernes, diverses. Són tot al contrari que un grup tancat. Són obertura. Àgora, en lloc de temple.

Sèrie Notes de Girona 1.


Publicado

en

por

Etiquetas: