La prioritat de la candidatura de Sílvia Paneque és tenir un govern fort, estable i coherent

La prioritat de la candidatura de Sílvia Paneque és tenir un govern fort, estable i coherent en un moment molt complicat per a Girona en els àmbits polític, econòmic i social. 

La ciutadania de Girona va votar canvi i canvi vol dir posar per davant un govern amb les forces que el varen demanar durant la campanya electoral i que són àmpliament conegudes per tothom. En campanya, a més, es va repetir en moltes ocasions que s’arribaria a acords relacionats en les coincidències en el programa. Això no obstant, ningú encara no ens ha parlat de programa. 

No és menys cert que, durant el mandat i la campanya electoral, hem insistit en el canvi de model de ciutat, en la voluntat de fer realitat moltes mocions aprovades o sobre complir la promesa de canvi, en especial durant la campanya electoral. 

El canvi també vol dir tenir un govern consistent i això té dues conseqüències. La primera és que hi ha d’haver un govern que pugui tenir un horitzó d’objectius clar i compartit. I és obvi que Guanyem i Junts no poden justificar de cap de les maneres que tinguin un projecte polític compartit. 

La segona és que un govern fort per a Girona exigeix que la ciutat tingui una alcaldia consolidada durant quatre anys i un projecte sòlid amb unes bases fortes per encarar el futur amb determinació i optimisme. Hi ha una línia clara que vincula la bona gestió amb l’estabilitat. 

És absolutament essencial un canvi o un gir en la política municipal de Girona, sobretot  amb relació a l’habitatge, però també per avançar en medi ambient i sostenibilitat, per tenir millors serveis públics, per incrementar la qualitat de l’espai públic; i amb relació als drets que tenim com gironins i gironines, per consolidar els drets socials adquirits amb l’esforç d’anys. 

El govern fort, estable i coherent que demanem és especialment important en un context de creixement del populisme i de l’extrema-dreta, que també s’ha expressat als resultats de les últimes eleccions municipals a Girona. L’estabilitat contribueix a la bona governabilitat i això enforteix la ciutadania compromesa amb la democràcia. Els drets socials i els projectes compromesos amb la igualtat són claus en aquest àmbit. 

Aquest govern fort, estable i coherent és tan rellevant que la candidatura de Sílvia Paneque està disposada a fer tots els esforços necessaris perquè sigui una realitat. I això vol dir estar completament obert a negociar amb generositat un acord que té com a únic límit una alcaldia sòlida pels pròxims quatre anys. Això ha estat expressat d’aquesta manera pels socialistes en públic i en privat. Aquestes propostes han estat transmeses tant de forma pública com privada i hem traslladat la flexibilitat d’aquesta candidatura per distribuir les àrees amb l’únic objectiu d’enfortir el model de ciutat. Aquest plantejament no ha canviat. La nostra proposta és per Girona: la ciutat va primer i està més enllà de sigles i aritmètiques partidàries.


Publicado

en

por

Etiquetas: