L’Intendent de la policia de Girona s’incorpora a la candidatura de Sílvia Paneque

Josep Palouzié s’integra a la llista dels socialistes com a número 8 amb la “voluntat de governar la ciutat”

Josep Palouzié, Intendent de la Policia Municipal de Girona, s’uneix a la candidatura del PSC per a les eleccions municipals del mes de maig vinent. Ho ha anunciat avui la portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque en una roda de premsa a la sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona. Palouzié, que anirà de número 8 a la llista, ha agraït al PSC «i especialment a la seva candidata, Sílvia Paneque, que hagi comptat amb mi per formar part de la llista que governarà la ciutat a partir del maig».

Paneque ha començat la roda de premsa recordant els eixos de la seva candidatura: «Fer un centre més gran que connecti amb els barris. Una ciutat endreçada que estigui a punt per ser viscuda des de primera hora del matí i un Ajuntament al servei de la ciutadania. Per això vam plantejar el lema ‘entra amb nosaltres a l’Ajuntament’ la primera vegada que em vaig presentar a les eleccions. També volem una ciutat forta econòmicament, amb un sector econòmic vinculat a la indústria, el medi ambient i l’ocupació. I una ciutat excel·lent pel que fa a la seguretat i la convivència. Hem buscat la persona que ens pot ajudar més a desenvolupar  la seguretat com un dels pilars del nostre projecte» ha explicat la candidata socialista.

La regidora socialista ha afirmat que «la incorporació a la llista de Josep Palouzié  és un honor i un privilegi. Que algú amb el seu perfil professional s’incorpori al projecte socialista és un orgull. No hi ha ningú que conegui millor els racons de la ciutat i no hi ha cap altre expert en seguretat i convivència a la ciutat millor que ell. Ha treballat per diferents alcaldes i alcaldesses, de diferents colors polítics, amb professionalitat i tothom n’ha destacat la seva vàlua». La candidata socialista ha assegurat que «en l’àmbit de la seguretat a la ciutat tenim un recorregut de millor ampli. Hi hem insistit durant tota la legislatura. Juntament amb en Josep, estem preparats per donar solucions d’una manera transversal, amb programes vinculats amb l’educació, les oportunitats o  el civisme».

En el seu torn d’intervenció Josep Palouzié ha explicat que la seva incorporació a la llista dels socialistes té present que «hi ha un marge de millora important en la seguretat de la ciutat. Aquesta és la meva voluntat: la millora de la seguretat i la convivència, no només al centre o a la Girona de postal, sinó de tota la ciutat. Sobretot la Girona dels barris, que és on s’acumula la gran part dels ciutadans i ciutadanes». L’intendent també ha destacat que «cal un treball proactiu de totes les àrees de l’Ajuntament per fer front a la inseguretat i l’incivisme. El treball transversal i la comunicació entre el conjunt de les àrees del consistori és completament necessari. Ja tenim un exemple recent de com funciona aquesta sinergia entre departaments; durant l’any i mig que la Sílvia Paneque va ser la regidora de seguretat i drets Socials ja es va estar treballant d’aquesta manera. I, sempre he dit que l’experiència d’aquest treball conjunt entre àrees va ser molt positiva i els resultats van ser molt millors que si cada àrea hagués anat a la seva».

Palouzié ha afirmat que «en contrast amb el què hem viscut aquests darrers anys, cal tenir les directrius polítiques clares per avançar fermament en una línia de treball. I aquesta nova fórmula, que ja l’hem provada anteriorment amb grans resultats durant el 2016 i el 2017, vol dir funcionar coordinadament. També cal motivar la policia d’una altra manera. Ara mateix està fent una bona feina, però cal la motivació adequada per millorar-la». Palouzié ha tancat la seva intervenció explicant les seves sensacions: «En definitiva, estic molt content i engrescat amb aquest projecte. Podem aconseguir que el futur equip de govern tiri endavant polítiques perquè Girona sigui una ciutat més amable i més segura».

Sílvia Paneque i Josep Palouzié han destacat conjuntament que «el que farem des del primer minut a l’Ajuntament serà tornar a engegar la policia de proximitat i dotar-la amb les eines bàsiques per fer bé la seva feina; posar en marxa una nova edició del programa d’escales segures per combatre l’ocupació d’habitatges derivada de la delinqüència, lluitar contra l’incivisme per garantir la convivència, crear una unitat de mediació amb agents formats en aquest àmbit; recuperar la figura de l’agent tutor per vetllar contra l’assetjament escolar que ara es podria ampliar als centres de primària, no només de secundària; i afavorir el treball conjunt entre tots els cossos de seguretat, de l’Estat i de la Generalitat, per garantir entesa i una interconnexió més eficaç en benefici de la convivència ciutadana». Paneque ho ha resumit amb una declaració d’intencions: «Les normes a l’espai públic s’han de respectar».

Sílvia Paneque i Josep Palouzié

Publicado

en

por

Etiquetas: