Propostes per construir la Girona del futur

Contra la falta de rumb i de projecte a Girona, el PSC presenta un paquet de 10 propostes per a la reactivació i el canvi a la ciutat. Allò bàsic és que, en sortir de casa, el gironí o gironina trobi una ciutat endreçada que ofereix uns serveis de qualitat. El problema és que fins i tot en això es falla a Girona avui. Davant la desídia i el cansament de l’equip de govern de JuntsxCat i d’ERC a Girona, el PSC presentat un paquet per al canvi i el progrés.

1. Transformació de l’entramat urbà del cor de la ciutat de Girona. Construir una gran zona central, amb continuïtat urbanística, d’espai de vianants i de continuïtat comercial. Engrandir el centre i eixamplar-ne el perímetre més que el doble de l’actual. Amb l’impuls comercial estimular el paper de Girona com a nucli central de la comarca i de la província.

2. Una ciutat en cada barri. Els espais públics de qualitat, el suport al comerç de proximitat, l’enfortiment del civisme i potenciar més i millor els serveis públics ha de fer possible que tothom tingui allò bàsic del dia a dia a menys de 5 minuts del seu domicili.

3. La cultura com a cor de la ciutat. Arribada del nou arxiu a Fontajau per valor de 13 milions d’Euros. A Sant Josep situar-hi l’Arxiu Municipal i, d’aquesta manera, el Museu d’Història podria ocupar l’espai complet que avui comparteix amb l’Arxiu Municipal. Situar el Museu d’Història Contemporània al Garatge Forner i embellir tot l’entorn com a porta d’entrada de qui arriba a Girona amb autobús o tren. I a Casa Pastor situar-hi l’inici de la visita al fons monumental i patrimonial de la ciutat, no debades hi ha restes de gairebé totes les civilitzacions de la història de Girona.

4. Un Pla Estratègic en seguretat i desplegament de la Ciutat educadora. És necessari enfortir la Policia Municipal i desplegar una estratègia completa per insistir a dir: Girona és una ciutat de civisme i tenim una actitud constant de tolerància zero a l’incivisme, als delictes o a la violència. La ciutat també és un espai de valors compartits de tolerància i respecte mutu que hem de recuperar.

5. Habitatge públic de lloguer social per combatre els preus prohibitius de viure a Girona. Aquestes polítiques suposen, primer, compra d’habitatge buit i construcció d’habitatge públic. Aquestes polítiques han de beneficiar no només les famílies més vulnerables, sinó el conjunt de les classes mitjanes i treballadores de Girona.

6. Replantejar d’una manera seriosa el conjunt de la mobilitat de la ciutat i fer-ho també amb l’àrea urbana. Ha arribat la mobilitat d’energia verda i cal adaptar-nos amb una xarxa amable, sense perillositat i contínua. Estructurar una xarxa d’aparcaments dissuasius als afores de Girona i potenciar-hi la connectivitat amb transport públic i carrils de mobilitat sostenible.

7. Retorn de la natura a la ciutat, amb infraestructures verdes, cobertures vegetals, resiliència enfront el canvi climàtic, recuperació d’espais naturals, horts urbans, eficiència energètica i substitució del combustible per renovables. El futur és sostenible i Europa hi ha dedicat ingents recursos per adaptar-se a la nova onada industrial verda. Avui, el progrés econòmic i la competitivitat exigeixen ja cada vegada més ser competitius amb energia i utilitzar energia neta, a més de tenir una millor resistència a altes temperatures i a episodis de tempestes fortes.

8. Tenir la voluntat de voler ser capdavanters en la defensa dels Drets civils de les persones. Que no es discrimini ningú per raó ideològica, d’origen, de gènere o de sexe. Girona, capital dels Drets civils de les persones.

I dues conclusions:

9. Plantegem el retorn d’una Girona oberta, integradora i competitiva. L’actualització de la millor versió de nosaltres mateixos, la Girona que buscava l’excel·lència, la Girona de la transformació constant, la Girona del progrés, que va liderar i va ser capdavantera durant les primeres dècades de la democràcia a Catalunya i a Espanya i a Europa.

i 10. Acabem per al principi i més bàsic. Girona ha de tenir pressupostos al més aviat possible. Ara ja per al 2022. Som l’única ciutat de més de 100.000 habitants que no en té. Sense pressupostos, no hi ha rumb ni direcció. Només es poden posar algunes tiretes, mentre la ciutat avança desorientada i va perdent oportunitats.

Per això, enviem un missatge. Hi ha polítiques diferents a fer. El PSC té tota la il·lusió de passar pàgina a 10 anys, que per a nosaltres no han significat ni progrés, ni obertura, ni major inclusió social. Passar pàgina i col·laborar per fer possible aquests 10 punts. 1. Centre més gran. 2. Dignificar l’espai públic als barris. 3. Tornar la cultura a una posició central a la ciutat. 4 Assegurar el civisme i la seguretat. 5. Actuar amb energia per abaratir el mercat de lloguer i compra a la ciutat amb polítiques públiques. 6. Crear una nova mobilitat verda. 7. Apostar pels fons europeus amb retorn de la natura i energia renovable a Girona. 8. Ser capdavanters en la reivindicació de Drets Civils. 9. Construir una Girona oberta i integradora. Amb entesa amb qualsevol altra administració. I 10. Posar-nos-hi. Aprovar pressupostos. Fer política. Arribar a majories per aconseguir canvis i progrés.


Publicado

en

por

Etiquetas: