Sílvia Paneque considera imprescindible i urgent l’aprovació d’una nova normativa municipal de tinença d’animals

El grup municipal socialista està a favor d’una nova ordenança que reculli les propostes de les entitats animalistes de Girona i que atengui les necessitats de la gent de la ciutat

Sílvia Paneque és partidària de la redacció d’una ordenança municipal de tinença d’animals que reculli les propostes i al·legacions presentades per diferents entitats animalistes; que atengui les necessitats de la ciutadania; que procuri benestar als animals; i que faciliti la convivència entre les espècies. Aquestes ordenances haurien d’incloure la creació de més itineraris per deixar córrer lliurement els gossos; un control de plagues i la gestió de les colònies de gats de forma ètica i en col·laboració amb les entitats animalistes; i el compliment per part dels responsables dels gossos de la recollida d’excrements i neteja dels orins amb aigua. «El tracte correcte als animals forma part de l’humanisme del segle XXI. A Girona cal que des de l’Ajuntament treballem per equiparar la normativa d’aquesta matèria a la voluntat i valors de la societat actual», analitza la portaveu Sílvia Paneque.

La normativa es podria haver executat des de 2020 fins ara, ja que la nova llei de benestar animal promoguda pel PSOE amb Unidas Podemos es trobava en fase de tramitació i, per tant, en cap cas s’hauria incomplert el principi de no contradicció. El govern de Junts i ERC a Girona podria haver aplicat la normativa, sense perjudici que una vegada consolidada la llei estatal s’hagués de  modificar. Això no obstant, no ha actualitzat l’ordenança i ha exposat que resta a l’espera de l’aprovació de l’esmentada normativa estatal per tal de redactar i aplicar després una nova ordenança de tinença d’animals a Girona. Aquesta normativa, però, resta a l’espera d’acords a diferents bandes i no s’ha acabat de fer. «Fem l’ordenança. Especifiquem els objectius que han d’anar bé  a Girona i que no han d’entrar en contradicció amb ningú. Que els animals, els propietaris de mascotes i els que no ho són puguin viure millor, perquè es fa una regulació. I que, a més, sigui una bona regulació»,ha dit Sílvia Paneque.

L’ordenança municipal de tinença d’animals a Girona és de 2009. L’any 2020 el consistori va aprovar un nou text que no es va arribar a aplicar mai perquè, segons el govern, estava pendent de canvis en la normativa estatal. Això no obstant, la nova ordenança municipal fa dos anys que està aturada.

La nova ordenança municipal de tinença d’animals es va aprovar el febrer del 2020 amb el vot favorable de Junts i l’abstenció de la resta de grups municipals. El PSC considera urgent adequar la normativa de tinença d’animals a la preocupació creixent de la ciutadania en favor del benestar animal, dels propietaris de mascotes i de la gent que no té animals. «La nostra proposta és adequar ja l’ordenança a Girona a aquest moment que vivim i fer-ho amb criteris moderns i avançats. Afinar i, si haguéssim de canviar alguna cosa per adaptar-ho a la normativa estatal, ja ho faríem. Tenir unes condicions bones a Girona per als animals i per a la gent, tant pels que tenen animals com pels que no, és motiu prou important per no estar a l’espera de res i actuar», conclou Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: