Sílvia Paneque demana al govern que faci passos decidits per solucionar la situació de ponts sobre l’Onyar pendents de construcció o reparació a l’entrada est de la ciutat

La portaveu socialista considera evident que s’ha de posar una atenció major en solucionar de manera adient la comunicació entre la banda del carrer del Carme i l’altre costat de riu

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, considera que el govern municipal ha de fer passos decidits per solucionar la situació que afecta a l’entrada de Girona per la zona est, on ha recordat que “s’acumulen fins a quatre ponts o passeres que o bé s’han de fer o bé s’han de reparar de de fa molts mesos”. Per a Paneque, l’acumulació de problemes en quatre punts de pas sobre el riu Onyar no és una qüestió menor, “sinó que és evident que s’ha de posar una atenció major en solucionar de manera adient la comunicació entre la banda del carrer del Carme i l’altre costat de riu”.

Paneque ha recordat que la passera de la Font del rei i la passera que hi ha a l’Onyar a l’alçada de l’escola Sagrada família porten molts mesos en males condicions. La passera de l’escola Sagrada Família -que connecta Vila-roja, Mas Ramada, Grup Sant Daniel, i Font de la Pólvora amb La Creueta i el Parc Tecnològic- va quedar malmesa durant el temporal Glòria. “Aquest és un punt de pas fonamental per als veïns de la zona, que reivindiquen des de fa temps no ja una passera, sinó un pont en condicions”, ha explicat la portaveu socialista. “S’ha de tenir en compte que l’absència d’un pas en condicions obliga a fer una volta molt gran en aquest punt, i que la passera no compleix amb les condicions necessàries d’accessibilitat perquè hi pugui passar sense problemes una cadira de rodes o un cotxet de bebè”, ha manifestat Paneque.  

Pel que fa a la passera de la Font del Rei, aquesta porta tancada al pas de persones i bicicletes un any i mig i recentment s’hi ha fet proves de càrrega. L’Ajuntament preveu fer més ampla la passarel·la, reforçar l’estructura i solucionar-hi diverses patologies, però també s’haurien de desviar els tubs de serveis que hi passen per sota, un pas que potser es podria avançar.

D’altra banda, està pendent de fer la passarel·la de nova construcció entre el carrer del Carme i les immediacions de la caserna de la Guàrdia Civil, que es va anunciar fa tres anys, així com també fer diverses modificacions al pont de l’Areny, a tocar del Mercat del Lleó, per on hi circulen vianants i vehicles.

L’any 2021 el PSC va proposar en una moció una reforma integral del carrer del Carme, que inclogués l’eixamplament de voreres, la millora de la il·luminació, incloure el carril bici entre el centre i els barris del sector Est i la construcció dels ponts entre Vila-roja i la Creueta i entre Vista Alegre i Montilivi. D’aquesta manera s’aconseguiria tant la dignificació i modernització del carrer del Carme, com també apropar el sector est a la ciutat i millorar la connexió del Carrer del Carme amb Montilivi i l’Eixample.

A la dreta de la imatge, S´ílvia Paneque passejant pel carrer del Carme al costat de l’Onyar

Publicado

en

por

Etiquetas: