Sílvia Paneque demana que no es treguin recursos a la SOPA

El PSC de Girona demana a l’equip de govern de Girona que eviti la reducció de 180.000 € a la SOPA per part de la Diputació de Girona

Sílvia Paneque, portaveu dels socialistes gironins, ha demanat a l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona que eviti la reducció de recursos econòmics a la SOPA que planteja la Diputació de Girona per al pròxim any 2023. Paral·lelament, Paneque s’ha reunit amb el grup socialista a la Diputació perquè intentin aturar la rebaixa de 180.000 euros de finançament a la SOPA i mantenir aquesta dotació per al futur.

“És una molt mala notícia, en cas que no es reverteixi aquesta situació, que la SOPA no pugui comptar amb els 180.000 euros que la Diputació pretén destinar a altres funcions. Fa poc vam demanar des del PSC de Girona que altres administracions aportessin més recursos pel servei que prestava la SOPA a nivell de territori, però ara ens trobem amb aquesta previsió que no fa més que alertar sobre la necessitat d’un gran acord entre administracions per al bon funcionament de la SOPA” ha explicat la portaveu socialista.

La portaveu dels socialistes a Girona ja va demanar fa setmanes la implicació de la Generalitat demanant els recursos i el compromís de la institució per destinar més diners en salut mental i addiccions i també amb el Housing First, un programa que preveu donar habitatge a les persones sense llar i fer-ne un seguiment per a la seva reinserció. “Aquests programes són més eficaços que els grans centres d’acollida. Per tant, cal prioritzar-los i, sobretot, la voluntat per fer-ho possible. Torno a reiterar que amb el suport del PSC hi poden comptar per demanar els recursos on calgui” ha afirmat la portaveu socialista.

Paneque ha volgut recordar el que porta dient temps: “fins ara, la ciutat de Girona ha assumit l’atenció de les persones sense llar pràcticament de tota la província. És hora que també que la Generalitat, Diputació i consells comarcals abordin aquest tema amb urgència” i ha afegit que “cal posar-hi solució ja, el més aviat possible, no podem permetre que cada vegada que una administració es plantegi un canvi en els recursos aportats al centre d’acollida de la SOPA pateixi per la seva viabilitat i en això l’equip de govern no està fent els deures”.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: