Sílvia Paneque: “estic francament preocupada pel deteriorament institucional de l’Ajuntament de Girona”

La portaveu entenc que tothom pot tenir els seus motius per manifestar-se i protestar, però lamenta que el govern de Junts i ERC no siguin capaços que l’Ajuntament de Girona garanteixi una imatge institucional en qualsevol ocasió

Sílvia Paneque s’ha mostrat altíssimament preocupada per al “gravíssim deteriorament institucional de l’Ajuntament de Girona” i n’ha acusat directament el govern de Junts i ERC i, en especial, l’alcaldessa Marta Madrenas. “No hi ha cap objectiu polític que autoritzi uns ciutadans o uns altres a ocupar l’Ajuntament. I no és el primer cop que passa. El problema no és que hi hagi ciutadans que vulguin protestar així. El problema és que el govern de Junts i ERC ho permet i l’alcaldessa Madrenas ha tingut sempre una actitud de franca col·laboració a les causes de segell polític que li agraden”.

El “desori és absolut, segons Sílvia Paneque. La portaveu ha assenyalat que l’acció del dia u d’octubre no és l’únic motiu de preocupació que té per la pèrdua de seriositat que en aquest mandat ha patit l’Ajuntament de Girona. “Segueixo la situació de Junts a Girona amb preocupació perquè hi ha un comportament que no té res a veure amb la defensa dels interessos de Girona sinó amb divisions de partit que afecten la situació de la ciutat”. “Els primers que han posat en qüestió l’autoritat de l’alcaldessa Marta Madrenas ha estat el seu propi partit. I tampoc no és la primera vegada que això succeeix”.

La portaveu ha tornat a reiterar el suport del seu grup municipal per contribuir que l’Ajuntament de Girona funcioni de manera mínimament eficient en el que queda de mandat i ha dit que “per responsabilitat amb el servei a la ciutat no volem entrar a fer càlculs electorals. Estem a disposició d’ajudar i ara més que mai, quan és evident que ha tornat la inestabilitat interna i persistent de Junts de Girona”. Sílvia Paneque ha recordat que des que “es va fer plegar pel dret a l’alcalde Albert Ballesta, aquí hi ha hagut una inestabilitat constant a causa de males decisions sovint preses en calent i sense rumiar massa”. “Girona necessita un govern estable i no el té. Girona té reptes de gran valor estratègic al seu davant. S’ha de conèixer la realitat de la ciutat, s’ha de parlar amb les entitats, amb les persones, amb els agents socials, amb tothom per entendre el batec de Girona i encarar els projectes sense posar en risc la viabilitat del futur. Els partits han de ser útils i fa massa temps que el govern de Girona únicament està preocupat de qüestions internes”.

El resultat de tot això, segons Sílvia Paneque, és que la ciutat assumeix massa mals de cap: places de Girona d’on la gent en vol marxar perquè hi viu malament per incivisme i delinqüència; carrers tan deteriorats, bruts i sense llum que els habitatges perden valor; obres permanentment encallades com la Central del Molí o el Castell de Montjuïc; problemes socials d’habitatge enquistats de fa més d’una dècada; oportunitats de progrés econòmic que l’Ajuntament no aprofita ni hi dona suport; demandes del petit comerç amagades en el mateix calaix que el Pla especial de la Devesa; i problemes cada vegada més evidents en la gestió del mateix Ajuntament de Girona.


Publicado

en

por

Etiquetas: