Sílvia Paneque fa una crida a “tornar a la política carregada de realitat i buscar el mínim comú denominador” en l’acte central de campanya, amb Pedro Sánchez

Pedro Sánchez proclama a Girona que “el primer pas que toca ara és deixar de creure que els problemes de Catalunya no tenen remei, que res pot canviar i el segon pas és recuperar la Catalunya de sempre

Salvador Illa ha assegurat que passarà “del full de ruta del Procés al full de ruta de la recuperació econòmica i social, de la transició ecològica i de la nova revolució industrial

La cap de llista del PSC per Girona a les properes eleccions al Parlament, Sílvia Paneque, ha fet avui una crida a “tornar a la política carregada de realitat i buscar el mínim comú denominador” com a formula per enfortir el país i tornar a la via del progrés. En l’acte central de la campanya a Girona, que ha comptat amb la participació de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta; el candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa; i el president del govern, Pedro Sánchez, Paneque ha destacat la necessitat de la reconciliació i el retorn d’un govern “fort i seriós per a Catalunya”.

La candidata per Girona ha recordat que en els darrers 10 anys “ningú ha aconseguit res i tothom ha perdut un piló de coses”. “La prioritat avui és enfortir la sanitat i allò públic, recuperar-nos econòmicament i socialment”, ha explicat Paneque. Per a ella sobra dir que aquestes exigències requereixen d’un entorn d’estabilitat política que, a la vegada exigeix gestionar amb seguretat jurídica: “pactar pressupostos any rere any, utilitzar recursos públics per generar consens, gestionar amb transparència i complir mandats”.

Per a Sílvia Paneque “aquest és l’autèntic canvi” i per fer-lo realitat s’han de deixar enrere els retrets i “tornar a la Catalunya que somiava ser un punt de trobada de la diversitat humana i que ho va aconseguir als Jocs del 92”. Aquesta Catalunya, segons Sílvia Paneque, continua viva i és la que aixeca la persiana cada dia, que lluita contra la pandèmia i aquella que vol obrir-se al món i formar part d’una Espanya diversa. Paneque ha reivindicat “la Catalunya imparable” que només és possible, però,  si hi ha un canvi i es torna a la concòrdia, a la unitat civil i a l’esforç en comú.

En el mateix acte, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha lamentat que Catalunya hagi estat perdent energies i capacitats durant la darrera dècada i que hi hagi hagut una pèrdua de qualitat dels serveis públics, de cohesió social, de cohesió territorial i de convivència entre els catalans, així com també una pèrdua de prestigi reconeixement. Per la seva banda, el primer secretari dels socialistes catalans i ministre Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha recordat que Salvador Illa és  municipalisme i el representant de tots aquells que “no han perdut mai la fe a Catalunya”. Ha dit que Illa “és parar la decadència, acabar amb la incompetència i governar per a tothom”.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha desgranat en la seva intervenció alguns dels problemes reals de Catalunya, com ara ‘l’increment de l’atur, la marxa d’empreses, la disminució de la qualitat de vida, la llista d’espera més llarga d’Espanya per accedir a una prestació de dependència o que gairebé un 30% dels nens i nenes a Catalunya estan en risc de pobresa. I ha assegurat que serà el president que passarà “del full de ruta del Procés al full de ruta de la recuperació econòmica i social, de la transició ecològica i de la nova revolució industrial”.

Pedro Sánchez ha reconegut la figura d’Illa com la persona que “es posarà a treballar perquè la dignitat institucional i la utilitat social tornin a la Generalitat”  i que “recuperarà els afectes entre Catalunya i Espanya”, una tasca per a la qual Pedro Sáchez s’ha compromés a treballar personalment. Segons Sánchez, “el primer pas que toca ara és deixar de creure que els problemes de Catalunya no tenen remei, que res pot canviar”. “I el segon pas és recuperar la Catalunya de sempre”, ha afegit. “Avui, amb el grau de decadència a què hem arribat, potser ens sembla que aquesta Catalunya mai va existir, però clar que va existir, i en fa molt poc”, ha advertit.