Sílvia Paneque: “Hi ha més persones que mai vivint al carrer a Girona. És hora de donar solucions”

La portaveu dels socialistes gironins considera que el centre d’acollida La Sopa està saturat, que són necessaris més recursos per donar respostes al problema de les persones sense sostre i que la Generalitat també s’ha d’implicar a donar-hi solucions

El PSC de Girona ha reclamat a l’equip de govern de Girona més recursos econòmics i més seguretat entorn al centre d’acollida La Sopa. La mala gestió que ha fet l’equip de govern ha provocat que “l’acumulació de gent i la saturació evident del servei, anul·lin qualsevol treball ben fet de reinserció per part dels tècnics”. La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, també ha demanat la implicació de la Generalitat. “Calen més recursos en salut mental i addiccions, i els recursos i compromís de la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit és cabdal”. Els veïns han manifestat repetides vegades la seva preocupació sobre la saturació de la Sopa i també sobre la falta de recursos del centre per atendre adequadament totes les persones sense sostre. “Tenen raó”, confirma Sílvia Paneque. “Nosaltres hem manifestat en diferents ocasions això mateix que diuen els veïns i demanem al govern de la ciutat que no doni l’esquena a un problema que es va agreujant”.

Avui a Girona hi ha més persones que mai vivint al carrer. És una expressió del deteriorament social que ha experimentat la ciutat. El carrer deixa marques en les persones i el fet de no disposar d’una atenció continuada augmenta el risc que la seva situació es faci crònica. A propòsit d’aquesta anàlisi, Paneque ha posat èmfasi en l’anomenat  Housing First, un programa que preveu donar habitatge a les persones sense llar i fer-ne un seguiment per a la seva reinserció. “Aquests programes són més eficaços que els grans centres d’acollida. Per tant, cal prioritzar-los i, sobretot, la voluntat per fer-ho possible. Amb el suport del PSC hi poden comptar per demanar els recursos on calgui” ha afirmat la portaveu socialista.

El PSC demana que la policia local i els mossos treballin conjuntament a la zona alta del Barri Vell per evitar els conflictes que s’han repetit durant les últimes setmanes. “L’Ajuntament es reuneix cada mes amb els altres cossos de seguretat i allà poden fer la petició d’incrementar la vigilància en aquesta zona. A la Junta de Seguretat es poden plantejar col·laboracions específiques entre els cossos de seguretat que millorarien la convivència al barri”, proposa la portaveu socialista, que posa d’exemple el dispositiu policial que del mes de febrer passat  que va suposar una millora al barri que els veïns i veïnes van avaluar molt positivament: “Els veïns no volen pedaços, volen solucions a llarg termini. No es poden posar recursos durant un mes i després abandonar el barri sense haver arreglat el problema”

Paneque planteja la possibilitat que s’habilitin altres emplaçaments a diferents municipis, sigui amb centres de menor cabuda o amb pisos integrats en el Housing First, amb el propòsit que es pugui atendre les persones sense llar amb totes les garanties. “Cal que l’equip de govern de Girona tingui el coratge de demanar solucions valentes a la Generalitat que també es puguin portar a terme a curt termini. Fins ara, la ciutat de Girona ha assumit l’atenció de les persones sense llar pràcticament de tota la província. La solidaritat entre municipis ha d’existir. És hora que també que la Generalitat, Diputació i Consells comarcals abordem aquest tema amb urgència”.


Publicado

en

por

Etiquetas: