Sílvia Paneque omple de gom a gom el Teatre Municipal de Girona en un acte en què ha rebut el suport de Salvador Illa

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha emplenat avui de gom a gom el Teatre Municipal de Girona en l’acte central de campanya, en el qual ha comptat amb el suport del primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa; i en el qual centenars de gironins i gironines han demanat, amb crits d’”alcaldessa”,  que Paneque sigui qui governi la ciutat a partir del 28 de maig.

La candidata socialista ha advertit, en el seu discurs, que Junts, Guanyem i ERC, si poden, tornaran a pactar i que, per tant, l’única possibilitat que realment hi hagi un canvi a Girona és que la seva candidatura guanyi les eleccions municipals. “Els tres impediran el canvi i hem de guanyar aquestes eleccions, ni que sigui per un sol vot, perquè aquesta és l’única manera d’assegurar el canvi a Girona”, ha explicat Paneque.

Ara, el canvi ha d’arribar a la nostra ciutat. El canvi ha d’entrar amb nosaltres a l’Ajuntament i ha de ser un canvi per a l’esperança, pel recomençar, pel retrobar-nos, per estimar-nos els uns als altres, per tenir els peus a terra i la mirada a l’horitzó, que tant mereix aquesta ciutat”, ha afirmat Paneque. La candidata ha assenyalat que ella, a diferència d’altres forces polítiques de la ciutat,  sí que vol entendre’s amb totes les persones de Girona, “pensin com pensin”, per parlar d’allò que puguin compartir i per tirar endavant projectes concrets per als quals hi pot haver entesa en favor de la ciutat.  En aquest sentit, ha posat l’exemple del repte de solucionar els problemes de l’accés a l’habitatge i ha explicat que aquesta és la primera qüestió per a la qual ha proposat un pacte a la resta de partits de la ciutat.

La candidata socialista ha defensat la immensa potencialitat de Girona, una ciutat primera que exel·leix en àmbits com el de l’esport, la gastronomia o el patrimoni material i immaterial, per explicar que l’únic que falta és un Ajuntament que acompanyi. Per això, s’ha mostrat convençuda que el proper diumenge la gent de Girona votarà en favor de la ciutat, ja que en aquestes eleccions, ha dit, “això va de Girona”. Paneque ha expressat el seu convenciment que  guanyarà les eleccions a Girona, “per treure-la d’aquesta letargia infinita, aquesta paràlisi absoluta del govern, de qui dies passa anys empeny, sense executar obres, per exemple, i de deixar els projectes abandonats al calaix”. Per a Sílvia Paneque, “calen polítiques absolutament contràries a això, polítiques valentes, de transformació, d’inversió, d’estar al costat del teixit econòmic. “Si no hi ha creixement i progrés, tampoc serem capaços de marcar-nos objectius ambiciosos per a la ciutat”, ha advertit.   

Paneque ha repassat el nombrós llistat de projectes que l’actual equip de govern no ha estat capaç de tirar endavant i ha assenyalat que “el canvi també és deixar enrere aquests anys de projectes en el calaix”.

L’alcaldable també ha dedicat unes paraules a les persones que l’acompanyen en la candidatura subratllant l’expertesa de la gent que en forma part, i ha demanat als votants “la confiança per tornar a emprendre la ruta de progrés i ha marcat com a eixos clau el coneixement, el creixement econòmic, les transformacions, reformes i innovacions en la sostenibilitat, l’ordre i la seguretat per tenir un espai públic per a tothom i les oportunitats”. “Crec que tinc la perspectiva necessària i el millor equip i estic preparada, després de tots aquests anys per ser alcaldessa d’aquesta ciutat.  Per això us demano que ens feu confiança i poseu la ciutat en les millors mans per progres i confiança”, ha afegit.   

Per la seva banda, en la seva intervenció, el primer secretari dels socialistes catalanes, Salvador Illa,  ha lloat la tasca de Paneque com a diputada en el Parlament de Catalunya i l’ha definit com una persona solvent, constant, amb sensibilitat social i que “té passió per la seva ciutat, per Girona“. Ha assegurat que l’alcaldable és una persona que li transmet confiança, i que té un equip ben triat, coral, representatiu del que és Girona. “Tant l’equip com ella i les propostes que fa són propostes que generen confiança per tirar endavant Girona”, ha assegurat. “Necessitem que aquesta ciutat tan rellevant es posi en marxa i que Girona ajudi a marcar el camí de Catalunya. Si Girona es posa en marxa, això ajuda a que Catalunya es posi en marxa, deixi de rondinar i es posi a treballar; que deixi aquesta cultura de la queixa i anem per feina, per feina i per feina”, ha afirmat.


Publicado

en

por

Etiquetas: