Sílvia Paneque proposa convertir l’aeroport Girona Costa Brava en un referent de la transformació verda del sector de l’aviació

L’eurodiputat Javi López i Sílvia Paneque han assenyalat que la descarbonització del sector aeri serà un dels reptes d’Europa en els propers anys i que és important ser capaços de construir al voltant dels aeroports un ecosistema econòmic lligat a aquesta innovació

La candidata a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, vol convertir l’aeroport Girona-Costa Brava “en un referent de la transformació verda del sector de l’aviació, impulsant l’establiment al seu voltant d’empreses i innovació vinculada a la descarbonització del sector”.

Sílvia Paneque ha estat aquesta tarda a l’aeroport de Girona, acompanyada de l’eurodiputat Javi López, i el primer secretari dels socialistes gironins, Marc Lamuà, per parlar sobre el futur de l’aeroport. Paneque ha destacat la importància d’aquest equipament, “no només per a la ciutat de Girona sinó per a tota la regió, per les connexions que ens permet” i ha recordat que l’equipament havia tingut un nivell de viatgers molt important, arribant als de 5 milions. “Ara estem en nivells molt més baixos i tenim tota l’ambició de recuperar viatgers”, ha explicat la candidata. A més d’aquesta recuperació de viatgers, però, Paneque ha apuntat a la necessitat de fer passos per captar empreses relacionades amb la transformació verda del sector. “Amb Javi López hem parlat de l’opció, molt interessant, que l’aeroport es pogués convertir en el centre d’un pol econòmic d’empreses vinculades a la descarbonització dels vols”, ha explicat Paneque.

L’eurodiputat Javi López s’ha referit al Pacte Verd Europeu, la descarbonització l’economia de la Unió. “Aquest és el projecte estrella de la Comissió Europea, que ens obliga a transformar la nostra mobilitat, la nostra indústria, la nostra energia, i un dels grans reptes que tenim és descarbonitzar i transformar el nostre sector aeri”, ha explicat. “Per això avui Europa està legislant i està prenent mesures. El sector aeri formarà part del sistema de compravenda d’emissions, amb el que cada vegada estarà més penalitzat que hi hagi emissions per part dels vols”. Lopez ha explicat que “això haurà d’anar acompanyat d’una aposta per la innovació i la tecnologia per aprendre a utilitzar tant biocombustibles com l’hidrogen verd o l’electricitat per a moure els avions”.

Javi López ha assenyalat que aquest “és un nou procés d’enorme envergadura, perquè el sector aeri també és d’enorme importància per a la mobilitat i per a l’economia”.  “Nosaltres tenim un sector aeri molt important, vinculat al turisme i és rellevant que siguem capaços de construir al voltant dels aeroports un ecosistema econòmic lligat a aquesta innovació”, ha afirmat.  Per a López, “aquesta serà una aposta molt important arreu d’Europa i l’aeroport de Girona-Costa Brava podria construir un ecosistema econòmic al voltant d’aquesta nova economia de la descarbonització del sector”.


Publicado

en

por

Etiquetas: