Sílvia Paneque proposa un reconeixement per a Torres Monsó en el centenari del seu naixement

La portaveu socialista demana una nova reparació urgent de la peça C de les Lletres toves, que presenta desperfectes

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona reclama “un reconeixement municipal a la figura de Francesc Torres Monsó (1922-2015) en el centenari del seu naixement, així com una nova reparació de la peça C de l’escultura Lletres Toves situada davant de la seu de la Generalitat, que presenta desperfectes”. Es dona la circumstància que la lletra C es va retirar fa uns mesos perquè havia quedat malmesa pel cop d’un camió i es va tornar a instal·lar al seu emplaçament l’octubre passat, després d’haver estat reparada. Malgrat això, ara la peça presenta una part amb trencament i superfície rovellada que pot provocar la pèrdua de material.

La portaveu socialista ha demanat una actuació ràpida per evitar que augmenti el deteriorament de la peça i que es revisi l’estat de la resta de l’escultura. També ha posat l’accent en l’estimació dels gironins cap a aquesta escultura.  “El conjunt de les Lletres toves, és sense cap mena de dubte una de les escultures més estimades pels gironins i gironines i, a més, sovint és un lloc que els nens usen per jugar, motius pels quals és encara més important tenir-ne cura”, ha recordat Paneque.

Sílvia Paneque  ha considerat que “la importància de la figura i l’obra de Torres Monsó, justifica sobradament que se li dediqui algun tipus d’homenatge en el centenari del seu naixement”. La portaveu socialista ha recordat el paper de Torres Monsó en diferents iniciatives artístiques a la ciutat durant els anys seixanta i setanta, així com la seva voluntat de transformació de l’espai comú vinculada al seu compromís artístic. També ha assenyalat que la intervenció de Torres Monsó en el paisatge urbà de Girona el converteixen en un dels escultors més presents en el paisatge urbà de la ciutat. “L’obra escultòrica a la façana de l’edifici d’Hisenda del carrer Jaume I; el fris de la façana de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació; els murals ceràmics de l’edifici del Bolet; la figura que recorda Carles Rahola a la Rambla o les Lletres toves formen part del dia a dia dels gironins”, ha explicat Paneque.

D’altra banda, Paneque ha mostrat la seva perplexitat perquè justament en aquest any d’aniversari de Monsó l’Ajuntament hagi decidit substituir la reproducció de les Lletres toves com a element que es lliura per al reconeixement a entitats o ciutadania en les recepcions que se celebren al Saló de Plens.


Publicado

en

por

Etiquetas: