Silvia Paneque proposa una taula de coordinació permanent entre l’Ajuntament i els comerciants de la ciutat i una millor cura de l’espai públic i la il·luminació en les zones comercials

La candidata a l’alcaldia, Sílvia Paneque, i la número cinc de la candidatura, Cristina Cots, plantegen millorar el suport als comerciants amb més acompanyament municipal i ajudes mitjançant campanyes com ara els tiquets de descompte

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha proposat la creació d’una taula de coordinació permanent amb els comerciants de la ciutat, la millora de l’espai públic i la il·luminació a les zones comercials (i, de fet, arreu de la ciutat) i ajudes municipals al comerç, per exemple mitjançant campanyes de tiquets de descompte. Paneque, acompanyada de la  número cinc de la candidatura, Cristina Cots, ha explicat avui  algunes de les mesures del programa socialista en matèria suport al comerç.  

Fa mesos que fem visites a comerços i a diverses associacions de comerciants i  hem constatat que els comerços de Girona se senten poc acompanyats per aquest govern”, ha explicat Sílvia Paneque.  “Els comerciants de Girona reclamen tenir un Ajuntament preocupat pel comerç, que els acompanyi amb recursos econòmics, però també a nivell humà”, ha afegit. En aquestes trobades, els comerciants han explicat situacions de descoordinació que els han afectat, per exemple a la zona de Ballesteries obres que s’han fet en plena època de forta facturació per a ells. “Hi ha tot un treball de coordinació que es pot fer fàcilment”, ha explicat la candidata socialista. “Una cosa tan senzilla com acotar les llicències d’obres a èpoques que ells no facturin tant, per exemple, o que no hi hagi talls de carrer sense avisar, són qüestions que s’han de poder fer”, ha explicat. “I, per tant, el que implantarem segur és una taula de coordinació permanent entre els comerciats i el govern per poder millorar tots aquests aspectes del dia a dia”, ha explicat Paneque.

Paral·lelament, és necessària la millora de l’espai públic. “Ens diuen que tinguem els carrers nets perquè la gent hi passegi, que ells ja s’encarreguen del seu aparador i de vendre”, ha explicat la candidata. Sílvia Paneque i Cristina Cots han explicat aquestes mesures des de la Rambla, un espai que l’alcaldable socialista fa temps que denuncia que, tot i ser el rovell de l’ou de Girona, pateix una situació deixadesa. “Si ens passegem per les voltes de la Rambla o pel pont de les Peixateries Velles, veurem com ubicacions tan icòniques i tan cèntriques estan brutes o rovellades, un exemple que cal millorar la cura de l’espai públic”, ha dit.

D’altra banda, l’alcaldable socialista proposa també el suport al comerç mitjançant accions com ajudes en forma de vals de descompte per usar a les botigues. En aquest sentit, ha recordat que els comerciants de la ciutat arrosseguen la crisi de la Covid i l’actual situació. “Girona va ser l’única ciutat de la nostra dimensió que no va articular cap mena d’ajut directe als comerciants i, per tant, ens sembla que és hora d’ajudar-los a acabar de sortir d’aquest període que per a ells va ser molt complex”, ha afirmat Paneque.

Cristina Cots, per la seva banda, s’ha mostrat partidària dels bons de descompte, amb els quals s’aconsegueix duplicar o triplicar el tiquet mitjà. “Aquestes mesures s’han aplicat a altres ciutats, per exemple a Reus mateix funciona des de fa 5 anys, a Figueres s’ha aplicat, a Palma de Mallorca els funciona moltíssim i creiem que és una mesura que els comerciants rebrien de molt bon grat”, ha explicat Cots.


Publicado

en

por

Etiquetas: