Sílvia Paneque recorda al govern català la necessitat d’adoptar les recomanacions derivades del pla REPowerEU

La diputada Sílvia Paneque va demanar ahir al govern de la Generalitat mesures per agilitzar la transició energètica a Catalunya per tal d’avançar tant en sostenibilitat verda com per disminuir la dependència del gas.

En la seva intervenció sobre el decret del govern de mesures urgents per pal·liar els efectes del conflicte bèl·lic a Ucraïna, Paneque va advertir que en matèria de transició energètica és poc ambiciós i va recordar l’informe del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, que ratifica l’endarreriment de Catalunya pel que fa a les energies renovables.

Paneque va destacar la necessitat d’adoptar les recomanacions derivades del pla REPowerEU que ha presentat la Comissió Europea per la necessitat urgent d’accelerar la transició energètica a Europa i va lamentar la pèrdua de l’oportunitat d’incorporar aquestes al decret de la Generalitat.

Paneque va fer notar que en aquest decret s’ha optat per accelerar la tramitació dels projectes solars i eòlics més petits, de fins a 5 MW, quan caldria ampliar fins a 50 MW per obtenir un impacte real en l’acceleració de les renovables. Finalment, també va reclamar al govern una posició valenta amb relació al MIDCAT.


Publicado

en

por

Etiquetas: