Silvia Paneque recorda que “la gestió 100% municipal del Cementiri Nou ha de facilitar tenir-lo en bones condicions d’una vegada per totes”

El Ple municipal va acordar recentment comprar les accions de CEGISA, de manera que el cementiri nou és ara totalment municipal

El PSC va denunciar l’any passat que el cementiri pateix deficiències estructurals i de serveis que s’han d’abordar immediatament

El Ple municipal va aprovar destinar 70.000 euros del romanent de tresoreria, mitjançant la tramitació de crèdit extraordinari, per fer la compra de les accions del soci privat de la societat mixta Cementiri de Girona S.A. Aquesta partida és la que ha estat acordada amb el PSC i ha permès la gestió 100% municipal dels serveis funeraris.

El mal estat del cementiri nou ha estat denunciat en moltes ocasions durant els últims mesos. La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha insistit que “l’acord del PSC amb el govern té el compromís explícit de tenir el Cementiri Nou en molt bones condicions. Ara no ho està i fa temps que hi ha hagut deixadesa. El pacte ha de permetre recuperar la cura d’aquest espai i que sigui un lloc ben cuidat. Em sembla particularment important que el Cementiri Nou tingui unes bones condicions”.

Les demandes que va fer el PSC en diverses ocasions l’any passat es referien, d’una banda, a la manca de material (ja que faltaven escales per accedir als nínxols més alts) com a la poca cura de l’espai o la neteja i, d’altra banda, també a les deficiències estructurals que han anat sorgint en els darrers anys. Paneque ha recordat que les condicions de deficiència estructural i de conservació del Cementiri Nou són “evidents i no ha estat en bones condicions lamentablement”.

Sabem que hi ha hagut un problema amb els materials de construcció, que el formigó que es va usar es deteriora, com se’ns ha explicat, i és important posar fil a l’agulla immediatament per fer una actuació de consolidació i arranjament que deixi l’equipament en condicions acceptables”, ha assenyalat Paneque. La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha recordat que la gestió 100% municipal del Cementiri Nou ha de facilitar els arranjaments urgents que aquest cementiri necessita, així com adaptacions específiques per a diferents confessions religioses, “perquè Girona pugui tenir un servei municipal del Cementiri Nou on el traspàs de les persones es pugui fer també d’acord amb les creences”. Són petites modificacions, que la gestió 100% municipal ara permet portar-les a terme.  “La propietat completament pública del Cementiri Nou ha d’obrir la porta a solucionar les necessitats específiques de confessions religioses diferents de la catòlica i que van quedar molt de manifest durant els pitjors mesos de la pandèmia”. Paneque ha recordat el cas del cementiri musulmà, que es va acordar fer fa més de dos anys sense que en aquest temps s’hagi avançat en la solució d’aquesta necessitat.

Cementiri Nou de Girona

Publicado

en

por

Etiquetas: