Sílvia Paneque recorda que un ajuntament ha de funcionar bé i es mostra preocupada perquè el decret de Madrenas sobre les hores extra de Fires de la Policia Municipal complica la situació

La portaveu socialista recorda que ja han passat dos mesos i mig des que va començar la protesta policial i anima al govern de Madrenas a buscar una solució negociada

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha  lamentat que Marta Madrenas hagi decidit fer un decret d’alcaldia per obligar la Policia Municipal a fer hores extres  els dies de Fires i ha animat al seu govern a buscar una solució negociada al conflicte plantejat en relació qüestions econòmiques i a l’increment de la plantilla. “Aquest és un decret que no era en absolut desitjable, però que es veia venir, perquè tenim el dispositiu policial del Girona a primera, el del bàsquet  a Fontajau i ja es veia venir que això passaria si el govern no es movia en el sentit d’augmentar plantilla per atendre les peticions de la Policia Municipal”, va explicar Paneque en una entrevista a l’emissora Girona FM Cat.

Paneque s’ha referit a la “situació gens desitjada d’obligar els policies a treballar per decret d’alcaldia” i ha recordat que els agents han dit sempre que la seguretat no es posaria en perill. Paneque ha afegit la situació en la que es troba el cos policial municipal és d’estrès i que no s’ha atès les seves peticions durant molts mesos, a més del fet que ser una de les policies “pitjor pagades de les ciutats de més de 100.000 habitants”. Tot plegat, segons Paneque convida a prendre’s les seves demandes de manera seriosa i iniciar un diàleg.

Sílvia Paneque ha explicat que ja fa anys que des de la Policia Municipal s’ha reclamat la incorporació de més agents al cos perquè la plantilla és insuficient. “Que la Policia Municipal de Girona té necessitat de més agents és un fet i des del PSC ja fa anys que reclamem un increment real que ens apropi a les ratios recomanades, perquè els pocs policies que entren acaben substituint a agents que es jubilen o han marxat a altres cossos, de manera que no hi ha un increment real”. Aquest increment real, ha explicat Paneque, “és en benefici del servei policial i de la seguretat de la ciutat, que justament els darrers anys s’ha complicat a molts barris”.

La portaveu socialista ha recordat que “han passat ja dos mesos des que els representants dels policies municipals de Girona es van reunir amb el regidor de Seguretat i li van demanar solucions per als problemes que pateixen”. A la vegada, “ha passat un mes i mig des de l’anunci que els guàrdies no farien ja més hores extra”. Paneque valora que “aquests són terminis més que suficients per haver intentat negociar i trobar una solució que pugui satisfer a la policia municipal i, a la vegada, garantir el servei de la policia a la ciutat de manera normal”.

Paneque ha afirmat que “un govern municipal té el mandat que tant l’Ajuntament com la ciutat funcionin bé” i que “desafortunadament, això no és el que passa a l’Ajuntament de Girona, que suma a la falta d’ambició la falta de consecucions i resultats”. Paneque ha citat alguns dels problemes que se li acumulen a l’equip de govern de Junts i ERC: des de les protestes de la Policia Municipal a les dels treballadors municipals que reclamen una solució  perquè els empleats cobrin el que es va pactar quan es va aprovar la valoració dels llocs de treball, l’any 2019;  la quantitat de projectes públics que queden parats i no s’acaben; l’increment de l’incivisme i la inseguretat; el deteriorament de molts espais públics; els problemes per solucionar satisfactòriament la neteja; i la falta d’empenta i de suport al teixit empresarial i comercial en l’àmbit de promoció econòmica.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: