Sílvia Paneque reuneix a Girona al secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, amb representants del sector turístic

Durant la trobada, el secretari d’Estat ha escoltat les necessitats i reflexions de futur del sector turístic i ha informat sobre les iniciatives que porta a terme la secretaria sobre les inversions del fons Next Generation

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha reunit avui en una sessió de treball a representants del sector turístic gironí amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, per parlar de com està el sector, les seves preocupacions i les seves perspectives de futur. La jornada ha propiciat una conversa enriquidora per a tots sobre un sector que és cabdal a Girona.

El secretari d’Estat ha explicat les iniciatives de la seva secretaria i les diferents convocatòries d’ajuts i d’inversions que s’estan posant en marxa amb els fons europeus Next Generation, en diversos àmbits, com són el de la millora d’infraestructures; l’eficiència energètica i la sostenibilitat de les empreses  turístiques i la digitalització dels negocis del sector. El Govern d’Espanya, dins del seu Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que guia l’execució dels fons europeus Next Generation, ha dedicat un programa específic al sector turístic, dotat amb 3.400 milions d’euros, amb l’objectiu de transformar el sector turístic en un model més sostenible, més rendible i de major qualitat. En aquests moments, les entitats locals de les comarques gironines ja han rebut una primera inversió de 28 milions d’euros.

Fernando Valdés ha explicat que, en aquest context, territoris com el de Girona han de tenir el suport per crear nous productes, que incentivin bones dades turístiques tot l’any. També ha indicat la voluntat de col·laboració en consolidar un turisme de “denominació d’origen”, amb un producte turístic molt cuidat, i ha admès que això a Girona ja s’està consolidant. Per a Valdés, el repte a aconseguir és que aquest producte turístic cuidat comporti que el turista reconegui el valor afegit del territori i que, així, faci estades més llargues i amb major despesa, de manera que s’aconsegueixi un benefici major per al conjunt de la destinació.

Els participants en la sessió han convingut que Girona és un territori turístic privilegiat i cohesionat, que ara ha d’aprofitar els fons europeus per abordar una transformació que suposi una millora en sostenibilitat i digitalització.

Els representants del sector turístic presents a la reunió han reclamat una administració central col·laboradora per agilitzar els processos, ja que l’arribada dels fons europeus és una oportunitat única per projectar el sector cap al futur. També han posat sobre la taula la difícil situació que passen molts empresaris del sector, malgrat els bons números d’ocupació de l’estiu passat, a causa de la situació arrossegada des de la pandèmia, a la qual s’ha sumat l’increment dels costos de producció derivats de l’encariment del gas i l’electricitat, així com de les matèries primeres. Per això, han demanat que des de l’administració es tingui en compte la situació real de les empreses, tenint en compte els costos actuals i les dificultats derivades de la pandèmia.

Amb la mirada posada al futur, els participants també i han transmès al secretari d’Estat la necessitat de millorar la reputació del sector mitjançant el reconeixement del que suposa econòmicament per al país, així com l’atenció als estudis universitaris de Turisme per facilitar la permeabilitat cap a les empreses i la inserció laboral dels titulats.

El secretari d’Estat de Turisme, amb Sílvia Paneque i alguns dels participants a la reunió

Publicado

en

por

Etiquetas: