Sílvia Paneque: «Si volem un centre amb aire net i d’alta qualitat per a la gent i el teixit econòmic, hem d’assegurar una mobilitat verda que permeti arribar-hi amb facilitat»

Sílvia Paneque i Carla Aguilera han presentat les propostes per a una nova mobilitat adaptada al segle XXI: facilitats als vianants, augment de freqüències i tiquet econòmic del transport públic

Un dels objectius dels quatre anys vinents a Girona, segons la candidata a l’alcaldia Sílvia Paneque, és crear un sistema eficient de mobilitat. «Si volem construir espais tranquils al centre, hem d’assegurar que la gent es pugui moure al centre sense cap dificultat». La candidata ha estat acompanyada per Carla Aguilera, responsable de medi ambient i sostenibilitat de la candidatura i número set de la llista, que ha afirmat que Girona «ha de tenir una mobilitat que tingui com a objectiu reduir les cues, la contaminació, les esperes i augmenti la qualitat en desplaçar-se i l’aire net».

Augmentar la intermodalitat i fer més eficients les connexions entre el bus urbà, l’interurbà i els trens; augmentar el nombre de punts-estació, ja siguin de bicicleta pública, bus, taxi i tramvia; disminuir el preu del tiquet de transport públic amb l’objectiu que sigui utilitzat per moltes més persones; tenir un servei de bus permanent amb augment de freqüències i que circuli sempre -tant millorant-lo els caps de setmana com obrint el servei de bus nocturn-; crear la línia de bus circular entre barris per disminuir el temps per arribar d’un punt de Girona a un altre; reformes urbanes de qualitat de l’espai públic i l’enllumenat per facilitar els viatges dels vianants… Aquestes són algunes de les propostes del programa de mobilitat de la candidatura de Sílvia Paneque.

«Les propostes que Girona tingui un centre més gran per una ciutat més gran, on hi hagi eixos verds, espais preparats per al comerç i zones de vianants amples, requereixen un sistema de mobilitat àgil, perquè la gent vagi al centre» ha dit Sílvia Paneque. Carla Aguilera ha afegit que «Girona ha tingut una mobilitat adequada per al segle XX i, ara, és el moment de començar les transformacions per moure’ns de manera sostenible tal com el segle XXI demana». Totes dues han coincidit que també «s’ha de fer un salt endavant colossal en matèria d’informació al conjunt de la ciutadania, perquè estiguin informats al segon de les possibilitats de mobilitat pública i, això, té a veure amb informacions a pantalles i connexions al mòbil des de noves aplicacions més funcionals».

Girona és una ciutat mediterrània, ha explicat Sílvia Paneque, on a qualsevol barri hi ha diversitat de veïns, comerços, oficines, turisme. «A diferència d’altres cultures al món, no fem illes turístiques i aquest model divers, si té equilibri, genera riquesa. El transport públic, perquè funcioni bé, l’han d’utilitzar moltes persones. Hi ha d’haver un únic sistema de transport públic i l’ha d’usar tothom». Carla Aguilera ha afegit que hi ha hagut exemples a diferents ciutats del món a on el «tiquet a un preu econòmic ha fet que el transport públic sigui emprat per a moltíssimes persones». Quan això succeeix, han dit, el transport públic és «eficaç i funcional».

Sílvia Paneque i Carla Aguilera han insistit també el nou carril que planteja la Generalitat de Catalunya entre Salt i Girona com a Bus Ràpid cal parlar-lo amb els ajuntaments d’aquests municipis i contemplar les diferents alternatives i veure si hi ha la possibilitat que sigui un tramvia.


Publicado

en

por

Etiquetas: