Sílvia Paneque: “Un nou Espai d’Art i Cultura Contemporanis és innovació, creativitat i potenciar Girona”

Pere Parramon dibuixa aquest equipament com “un espai amb sales d’exposició de llarga durada, sales temporals, sales de creació, sales de recerca, espais per a la vida comunitària i on fins i tot es puguin acollir altres projectes de ciutat”

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, i el número dos de la seva candidatura, Pere Parramon, han considerat “indefugible que Girona pugui comptar amb un Espai d’Art i Cultura Contemporanis de qualitat i al nivell que mereixen els ciutadans i els creadors gironins”. Aquesta és una de les apostes del programa de Paneque i, per aquest motiu, considera que s’ha de pensar bé i treballar amb tot el rigor i seriositat necessaris. Parramon dibuixa aquest equipament com “un espai amb sales d’exposició de llarga durada, sales temporals, sales de creació, sales de recerca, espais per a la vida comunitària i on, fins i tot, es puguin acollir altres projectes de ciutat”.

L’alcaldable ha explicat que “la cultura és indestriable a Girona dels diferents governs socialistes de la ciutat” i ha explicat que escollir Pere Parramon en aquest àmbit ha estat “el primer pas per tornar a prioritzar la cultura com a element clau de ciutat, que augmenti el nostre potencial d’atracció, que faci més gran la nostra capacitat crítica, que recordi les veus més importants de Girona i que aporti oportunitats per escoltar-ne de noves”.

Pere Parramon ha explicat que fa molt de temps que es reivindica a Girona “la necessitat d’un equipament d’art contemporani amb el qual explicar tota una sèrie d’artistes que avui dia que no estan representats en els museus i equipaments de la ciutat”. “Aquest espai, a més de ser un lloc de memòria i que explica la nostra identitat ve a ser un lloc que s’ha de convertir en centre de la creació per a les noves generacions”, ha explicat el número dos de la candidatura.  Parramon ha recordat que el projecte havia estat liderat històricament pel PSC i que els governs posteriors “el van deixar en un calaix fins que en mig d’una polèmica important es va comprar el fons Santos Torroella”. A partir d’aquest moment es va decidir crear un museu a partir d’aquest fons i ubicar-lo a la casa Pastors “per una qüestió circumstancial, per oportunitat de desocupació en aquell moment de la casa Pastors”.

El candidat ha assenyalat que entén aquest espai d’art contemporani des d’una posició diametralment diferent del que proposen Junts i ERC. D’una banda, perquè considera que un museu i un equipament “s’ha d’iniciar des de l’estudi i la catalogació rigorosa de tots els fons que componen la història de la ciutat, no només el fons Santos Torroella, sinó tots els fons municipals”. “A partir del conjunt d’aquests fons s’han d’articular tota una sèrie de relats que ens expliquin les últimes dècades. I, a partir d’aquests estudis, hem de ser capaços de començar a generar exposicions i altres activitats que ens donin contingut”, ha afegit.

D’altra banda, pel desacord sobre l’edifici, ja que entén que la Casa Pastors no és el lloc adequat, per una qüestió arquitectònica i per la seva ubicació, atès que al Barri Vell ja hi ha suficients atractius culturals. “Es tracta d’un edifici històricament molt interessant, però difícil de convertir en un museu d’art contemporani per les necessitats que requereix un espai d’aquestes característiques”, explica Parramon. “A més, en el nostre model de ciutat, en què  tots els barris han de tenir equipaments molt importants, pensem que és fonamental que aquest espai d’art contemporani vagi a un altre lloc i en aquest cas estem pensant en el Garatge  Forné, edifici amb una ubicació molt interessant davant de l’estació de tren, amb un interès històric i que arquitectònicament seria adient per convertir-se en un espai museístic”.  


Publicado

en

por

Etiquetas: